Eläinlääkärikeskus Kiepin päiväsairaala pyörii täydellä vauhdilla Rovaniemellä

Kansainvälisesti arvostettu ortopedian erikoiseläinlääkäri Alessandro Piras korostaa aikaisen hoitoon hakeutumisen merkitystä, että vaivat saadaan diagnosoitua mahdollisimman tarkasti ja eläimelle saadaan parasta mahdollista hoitoa. Kuva: Eläinlääkärikeskus Kieppi

 

Kevättalven aurinko valaisee kevyesti Eläinlääkärikeskus Kiepin uusittua aulatilaa. Evidensia-verkostoon kuuluvassa Kiepissä palvellaan asiakkaita nykyisin viikon jokaisena päivänä.

-Viihtyisämmän yhteisen odotusaulan lisäksi kissat olivat saaneet jo aiemmin oman rauhallisen odotustilan ja toimenpidehuoneensa. Nyt valmiina on myös toinen hammastoimenpideyksikkö, klinikan johtaja, eläinlääkäri Jutta Kasvi sanoo.

Toinen hammastoimenpideyksikkö vastaa kasvaneeseen kysyntään. Kasvin mukaan omistajien tietoisuus lemmikkien hampaiden hoidon tärkeydestä on kasvanut, ja hampaita hoidetaan nykyisin entistä enemmän.

 

Koirille apua maailman huipulta

Lapissa on paljon metsästys-, agility- ja vetokoiria, joilla on suuri arvo omistajilleen niin lemmikkeinä kuin harrastuskumppaneinakin.

Kiepissä aktiiviset koirat voivat saada apua maailman huipulta, kun eläinlääketieteellisen kirurgian erikoiseläinlääkäri Alessandro Piras vierailee säännöllisesti Rovaniemellä ortopediaan perehtyneen eläinlääkäri Jonna Vallivaaran vanhempainvapaan aikana. Piras on toiminut jo aiemmin Vallivaaran mentorina. Piras työskentelee Rovaniemellä noin 3-4 viikon välein muutamien päivien ajan.

Piras on maailmalla arvostettu urheilukoiraeläinlääkäri, ja hän oli avaamassa vuoden 2019 lokakuussa Suomen ensimmäistä Urheilukoiraklinikkaa Espooseen.

-Korkeatasoiselle koirien ortopedialle on täällä selkeä tarve. Jatkan työskentelyä taustalla senkin jälkeen, kun Jonna palaa töihin, Piras kertoo.

Koirat eivät osaa kertoa itse vaivoistaan, joten vaivojen diagnosointi voi olla eläinlääkäriltä lähes salapoliisityötä. Piras korostaakin, että vaivat kannattaa tutkia mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.

-Mitä tarkempi diagnoosi ja mitä aiemmin se on tehty, sen parempi, Piras painottaa.

 

Lappilainen