Turvallisuuden tunne syntyy kunnan yleisilmeestä

Kun lähimaastossa on turvallista liikkua, se vaikuttaa yleiseen turvallisuuden tunteeseen. Kuva: Nina Kostamo Deschamps/Lapin materiaalipankki.

Omassa kunnassa on turvallista asua, kun on tunne siitä, että lähiympäristöstä pidetään huolta, luodaan viihtyisyyttä ja pidetään esimerkiksi ulkoilumaastot hoidettuina.

Kemissä ollaan pääosin tyytyväisiä kaupungin yleisilmeeseen. Liikenneyhteydet toimivat, satama, junarata ja moottoritie ovat lähellä. Eikä haittaisi, vaikka ulkoilupaikkoja saataisiin lisää, jos vain rahavarat riittävät.

Ranualla toivotaan ulkoilualueiden kunnossapitoa vähän lisää, sillä alueelle tulevat matkailijat odottavat retkeilyreiteiltä hyvää kuntoa ja tietoa niiden olemassaolosta. Tulistelu ja retkeily lisäävät perheen kokemaan hyvinvointia.

Posiolla ollaan kriittisempiä, kaivattaisiin lisää yrityksiä ja ollaan huolissaan teiden huonosta kunnosta. Usjoella nautitaan luonnosta ja ollaan yhtä mieltä siitä, että palvelut ovat paikallisten kuin matkalaistenkin suosiossa. Yleisövessoja pitäisi kuitenkin saada lisää ja ehdokkaat esittävät myös monipuolisempia reittejä maastoliikuntaan.

Kolarissa valitetaan varojen puutetta. Yhden ehdokkaan mielestä kun liikuntareitit ovat kunnan vastuulla, ne tulee pitää hyvässä kunnossa. Ylläksen palveluja hoitaa yksityinen yritys, johon ollaan tyytyväisiä. Kolarin keskusta sen sijaan kaipaisi risusavottaa.

Näin siis Lapin kuntavaaliehdokkaat ovat vastanneet Lappilainen Vaalikoneeseen. Lappilainen lehdessä 26.5. lisää väittämiä ja ehdokkaitten omia vaalimainoksia. Ennakkoäänestys alkaa silloin ja jatkuu 10 päivää.

Varsinainen vaalipäivä on 13.6. Lappilainen lehden kuntavaaliliite ilmestyy 9.6. Varaa ilmoituksesi siihen tällä ja ensi viikolla osoitteessa [email protected]

Onnea vaalikentille!

Käy lukemassa lisää oman kuntasi ehdokkaitten mielipiteitä osoitteessa Lappilainen Vaalikoneesta: https://lappilainen.fi/vaalikone/

Riitta Kemppainen-Koivisto