Kaikki odottavat

Muoniojoen varren tunnelmiin seuraamalla Sanna Vaaran kuvia Instagramista, jossa hän kertoo itsestään aktiivisesti osoitteessa @sanna.vaara. Blogin seuraan pääsee tunnelmoimaan osoitteessa: https://sannavaara.com/2021/05/11/odottavan-aika/  Kuva: Sanna Vaara

 

Jos väliin tuntuu, että uusi odotettu vuodenaika on jo ihan tuossa ovella, se saattaa olla vain pieni tuntuma siitä, että muutos todellakin tapahtuu.

Omia tunnelmiaan tuo esiin valokuvaaja, muusikko ja luonnosta inspiraatiota löytävä luova sielu Sanna Vaara, joka muutti viime kesänä Muoniojoen varrelle Kolariin. Tunturi-Lapin rannalla pienessä mökissä asuu myös hänen koiransa Papu, jonka kanssa Sanna matkustaa ympäri Lappia, valokuvaa ja videoi pohjoisen villiä luontoa.

– En ollut käynyt pohjoisessa ennen kuin puolitoista vuotta sitten vuokrasin retkiauton ja matkustin yksin Lappiin hakemaan vapauden tunnetta ja inspiraatiota elämääni. Mielessäni kävi ajatus, että tänne minä kuulun, en etelän kaupunkeihin, jossa olen koko elämäni asunut. Kesällä olin yhtäkkiä tyhjän päällä, ilman asuntoa, työtä tai mitään, mikä pitäisi minua etelässä. Päätin hetken mielijohteesta pakata vähät tavarani ja muuttaa Papun kanssa pohjoiseen. Täällä löysin uudenlaisen tason luovuudelleni ja se on näkynyt valokuvaamisessa, kirjoittamisessa ja videoissa. Olen löytänyt täältä ystäviä ja läheisiä ihmisiä, vaikka asun yksin keskellä metsää. Täällä olen onnellinen.

Näin virittelee tunnelmiaan nainen, jonka blogi on suorastaan nautittavaa luettavaa ja katseltavaa. Tarinan kertominen tuo kuviin uutta sävyä, niitä katsoo hieman toisin silmin kuin vain pitkää kuvatulvaa. Kiitos näistä!

Vaikka blogi on jo puolitoista vuotta vanha, se tuntuu uuden uutukaiselta ja raikkaalta ja näyttää siltä, että sitä voisi seurata ja laittaa lukulistalle. Luonto teemana on aina Lapin ihmiselle sykähdyttävää, vaikka nyt odottavan aika on pitkin kevättä ollut jokseenkin pitkä.

 

Riitta Kemppainen-Koivisto