Pyhätunturi vauhdittaa kasvua

Pyhätunturiin pääsee ihailemaan Kultakero- majoituskokonaisuutta ja nousemaan tunturin laelle uudella PohjoisExpress – tuolihissillä jo tulevana jouluna. Kuva: Pyhätunturi.

Kävijämäärät kasvoivat viime kaudella Pyhällä huomattavasti, edelliseen kauteen jopa 50%. Alueella kasvu tulee näkymään uusien majoituspaikkojen rakentamisena. Tulossa on 10 miljoonan euron uusi alue, joka nostaa Pyhätunturin kokonaisinvestoinnit ennätykselliseen yli 15 miljoonaan euroon.

Luxusta lisää

Ensimmäisessä vaiheessa rakentuu Kultakero 1, joka tuo Pyhälle 200 luxus-tasoista petiä. Jouluksi 2022 avattavaan 28 hotellihuonetta ja 14 maisemahuoneistoa.

– Huoneistojen kysyntä on ylittänyt kaikki odotuksemme, sillä kaikki huoneistot on jo varattu. Pyhä on nyt todella vahvassa vedossa ja houkuttelee uusia ystäviä rinteilleen, iloitsee Pyhätunturi Oy:n toimitusjohtaja ja yksi perheyhtiön omistajista Ville Aho.

Jatkossa kokonaisuuteen valmistuu myös vuokraamo- ja myymälätilat. Hotelliin saadaan lähivuosina uusi kerros, johon tulee 40 hotellihuonetta. Tunturikylän pohjoisosaan rinteiden viereen on tavoitteena toteuttaa uusi hotelli.

Pyhän ytimeen alkaa kesällä rakentua yli 2 miljoonan euron investoinnilla neljä huipputason hirsihuvilaa ja 40 uutta vuodepaikkaa. Uusi tunturikylä on suunnitelmien mukaan täysin valmis vuonna 2024.

 

 

Riitta Kemppainen-Koivisto