Kalareissu Jäämerelle

Markku Myllylän kirjan kantava ajatus ja motto on: "Kaikkien ei tarvitse tehdä samoja virheitä Jäämerellä". Kuva: Karttakeskus

 

Kesän aloitus on hyvää aikaa lukea toisten innokkaitten kalastajien saaliista (ne hirveän isot kalat 😊) ja millainen koko matkanteko kalaretki voi olla.

Pohjoisen kalastajille kesä tulee olemaan muutosten vuosi, kun Tenolle ei pääse. Norjan puolelle tekisi niin monen mieli, mutta onkohan se mahdollista tänä kesänä? Näitten muutosten keskellä eletään, ja toivottavasti opitaan nauttimaan myös muusta saaliista kuin villilohista ja taimenista.

Jäämeren kalastus -kirja tekee selväksi, millaista taitoa ja varustautumista vaatii merikalastus. Mukana on tietoa alueen monipuolisesta luonnosta ja upeista maisemista. Alueen kalalajit tulevat tutuksi, kuten myös linnut ja valaat. Opas rajoittuu tiedoiltaan Norjan pohjoisen rannikon tuntumaan Bodøsta Kirkkoniemeen.

Kirjoittaja Markku Myllylä on kalastusneuvos, joka on kirjoittanut kalastuksesta kirjoja ja juttuja lehtiin vuosien ajan.

Myllylä, Markku. 2021. Jäämeren kalastus – jigejä ja juksauksia. Karttakeskus.

 

Riitta Kemppainen-Koivisto