Kesällä ongitaan kellon ympäri 3.7.

Kesäilta hämärissä voi tuottaa hyvin saalista särkikalojen onkikisassa. Kuva: Lapin materiaalipankki/ LaplandPictures Komulainen

 

Suomen Vapaa-ajankalastajat järjestää lauantaina 3. heinäkuuta vuorokauden kestävän, kaikille avoimen rajattoman onkikilpailun ONKI24. Kilpailuvesistönä toimivat kaikki Suomen onkimiseen ja kelaonkimiseen sallitut vesistöt.

Kilpailussa on kaksi sarjaa: Fiilistely asiaan rennosti suhtautuville ja Pro tosissaan onginnan ottaville. Kalastaa voi siis rennosti, vaikka päivällä muutaman tunnin ajan tai hyödyntää myös vuorokauden hämärät tunnit. Tulokset ilmoitetaan kisajärjestäjälle älypuhelimen avulla kisakalat kuvaamalla järjestäjän ohjeiden mukaan.

Seitsemän ottikalaa

Hyväksyttäviä kilpailukaloja ovat särki, seipi, säyne, suutari, sorva, ruutana ja lahna.

– Särkikalat tarjoavat onkijalle todellista haastetta, koska jokaisen lajin pyynnissä on omat metkunsa ja paikkansa. Lajien valinnalla haluamme myös muistuttaa Suomen monipuolisista särkikalakannoista. Kilpailuaika kannattaa hyödyntää ajatuksella, sillä osa särkikaloista on aktiivisimmillaan hämärässä, kertoo kilpailuvastaava Marcus Wikström Suomen Vapaa-ajankalastajista.

Kaksin veneestä tai rannalta

Kilpakalastelu onnistuu kahden hengen joukkueena rannalta tai veneestä. Joukkueen tulokseksi lasketaan kolmen pisimmän kilpailukalan yhteispituus, lajista riippumatta. Suurimman yhteispituuden kalastanut joukkue on voittaja.

Rajaton kisa lapsille

Lasten ja nuorten lajikalastuskilpailu Fisuun Fongaus käynnistyy kesäkuussa. Tavoitteena on kalastaa mahdollisimman monta eri kalalajia ja kaiken kokoiset kalat ovat yhtä arvokkaita. Fisuun Fongaukseen osallistuminen tuo mukavan lisän kesän onkiretkiin, kun pienikin kivenkolosta saatu kalalaji tuottaa onnistumisen tunteita. Lisäksi lajitunnistustaidot kehittyvät. Kisakalat ilmoitetaan järjestäjälle WhatsApp-sovelluksen avulla.

Tarkemmat säännöt löytyvät osoitteesta vapaa-ajankalastaja.fi/onki24, jossa myös ilmoittaudutaan mukaan. Lasten kisaan pääsee mukaan osoitteessa fisuun.fi/fisuunfongaus

 

Lappilainen