Kalevi Asplundin muistonäyttely Kilpisjärvellä

Vuonna 2017 edesmenneen Kalevi "Kale" Asplundin muistonäyttely on avoinna Kilpisjärven Retkeilykeskuksen Siilas-tuvassa 25.9. asti. Kuva: Kuvasääski Oy.

 

Kalevi ”Kale” Asplund toimi 80- ja 90 -luvuilla eräoppaana Kilpisjärven retkeilykeskuksessa, jossa hän retkeili päivittäin asiakkaiden kanssa. Ilta-aktiviteetteja olivat muun muassa diaesitykset alueen luonnosta, eläimistä ja vuodenajoista. Tästä valokuvaharrastuksesta syntyi myöhemmin Kuvasääski-postikortit yritys, jossa Asplund markkinoi ja myi valmistuttamiaan Lappi-aiheisia postikortteja 30-vuoden ajan.

Asplund menehtyi auto-onnettomuudessa elokuussa 2017, jonka jälkeen hänen tyttärensä perheineen on jatkanut isänsä työtä.

– Kilpisjärven Retkeilykeskuksen henkilökunta tuli koko perheellemme tutuksi ja ystäviksi ja Kalen poismeno kosketti. Riitta Viikin kanssa sovimme muistonäyttelyn viimeisestä etapista ja tuntui luonnolliselta, että se olisi juuri Retkeilykeskuksessa, kertoo Kati Asplund.

Nykyään Kuvasääski toimii Kittilästä käsin ja Muonion mökki on tukikohtana.

 

Lappilainen