Nuorttijoki kutsuu kalastajia ja retkeilijöitä

Nuorttijoki on komea, erämainen joki Savukosken itäosassa. Joki laskee Venäjän puolella Jäämereen.

 

Nuorttijoen kalakesä käynnistyi Savukoskella 1. kesäkuuta. Samalla alkoi perinteinen kalakisa, jossa saaliina on harjus. Kisa kestää 10 syyskuuta asti ja siinä on oma sarja alle 15 -vuotiaille.

Kisa on osallistujille ilmainen. Järjestelyissä tukevat mm. Metsähallitus, Kuusamon Uistin Oy, Perhokalastus-lehti, Vapaa-ajan Kalastaja -lehti sekä perhonsitoja Petri Nyström.

Toimintapisteenä Tulppion Majat

Tulppion Majat toimii kisajärjestäjänä ja sieltä saa myös majoitusta, ruokaa ja mahdollisuuden saunomiseen.

Kesällä olevissa näyttelyissä Tisko ravintolan salissa voi tutustua maaherratar Liisa Lampelan töihin ja Kuusamon Uistin Oy:n Nuortin vieheisiin. Nähtävillä on myös Kalastusseura Nuortin Elinkautisten valokuvia Tulppiosta ja Nuortin varsilta. Näyttelyihin on vapaa pääsy Tiskon aukioloaikoina.

Kalastamisen lisäksi Nuorttijoen varsilla on mukava kävellä ja vaeltaa. Joen molemmin puolin kulkee UK-retkeilyreitti ja patikoitavaa riittää 40 km verran.

Kalastajien evätalkoot

Kalastusseura kerää kesän ajan harjusten eviä Ruokavirastolle tutkittavaksi. Seura toivoo, että mahdollisimman moni kalastaja auttaa näissä talkoissa. Ohjeet. lisätietoja alueesta ja kisan säännöt löytyvät aulan ilmoitustaululta sekä osoitteesta

http://hannu.nettihotelli.org/nuorttijoki-ja-tulppio/

 

 

Teksti ja kuva: Hannu Kostilainen