Luosto soi! myös Kakslauttasessa

Luosto soi! tapahtumaan osallistujat pääsevät tutustumaan taidegalleriaan, kun kaksi tapahtuman konserteista järjestetään Kakslauttanen Arctic Resortin tiloissa. Kuva: Ali Arsalo.

Luoston musiikkifestivaaleja juhlitaan 27.-31.7. Konsertteja kuullaan Sodankylässä, Pyhätunturilla ja nyt myös Kakslauttanen Arctic Resortissa Saariselällä.

Siellä yleisö pääsee 29.7. mukaan liikkuvaan konserttiin, joka alkaa planetaariosta ja matkaa läpi rakennusten kohti taidekokoelmaa. Juhlatalossa kuullaan kamarikokoonpanoja ja sooloteoksia. Sooloteoksia esittävät Linda Suolahti, Minna Ristamäki ja Martin Malmgren.

– Kakslauttanen on ylpeä saadessaan korkeatasoisia muusikoita luoksemme musiikkimaailman huipulta ja vieraita nauttimaan heidän musiikistaan. Taide-elämykset ovat tärkeä osa Kakslauttasen historiaa ja tulevaisuutta, sanoo Kakslauttasen perustaja Jussi Eiramo toivottaen vieraat tervetulleiksi nauttimaan taiteesta kaikilla aisteilla.

Musiikkia Pyhällä ja Sodankylässä

Konserttitarjontaa on tarjolla 29.7. myös Sodankylän vanhassa kirkossa, jossa kuullaan Joona Lintusen ja Teuvo Taimiojan duokonsertti. Pyhätunturin Revontulikappelissa konsertoi pianotaiteilija Tarmo Järvilehto, jonka konsertin tuotto ohjataan Ukrainan hyväksi. Päivän päättää Tajukankaalla järjestettävä lapsille tarkoitettu opettavainen ja tarinallinen perhekonsertti.

Festivaalin ohjelmisto löytyy osoitteesta https://luostosoi.fi/

Riitta Kemppainen-Koivisto