Särkitunturille elokuussa

Särkitunturin reitti on suljettu turvallisuussyistä työmaan ajan. Kuva: Metsähallitus/Juho Alhainen.

Toukokuussa aloitettu Särkitunturin pysäköintialueen laajennus pitää alueelle pääsyn suljettuna heinäkuun loppuun asti.

Paikoitus on ollut haasteellinen, ja autot ovat olleet milloin limittäin ja lomittain ja peräkkäin ajotien varrella. Nyt paikalle rakentuu selkeä paikoitusalue. Kesä-heinäkuun ajan autoilijoita pyydetäänkin ottamaan huomioon, että alue on työmaa-aluetta, jonne ei ole pääsyä.

Tilaa ja turvaa tunturiin

Rakennettavien paikoitusalueiden kapasiteetin arvioidaan kestävän kasvavat kävijämäärät. Laajennuksen jälkeen käytössä on kolme erillistä pysäköintialuetta, jossa on 78 autopaikkaa ja 3 linja-autopaikkaa.

Alkusyksyn matkaajille Särkitunturiin on taas lupa kulkea. Tunturiin vie helppo, sorastettu polku, jota on vahvistettu. Matkailijoita palvelee myös kota.

 

Riitta Kemppainen-Koivisto