Vauhdikasta menoa tuntureilla 16.heinäkuuta

Kesällä pyöräilijöiden kisamaastot löytyvät Ylläksen ja Levin tuntureilta. Kuva: Lapin materiaalipankki.

Tunturikeskukset Ylläs ja Levi kutsuvat heinäkuussa kuntoilijoita upeisiin tunturimaisemiin. NUTS MTB Ylläs-Levi on pyöräilijöiden kisa, joka tarjoaa pitkistä matkoista nauttiville ja polkijoille sarjat 70 km, 55 km ja 30 km reiteillä. Sähköpyörille on omat sarjat.

Ensimmäinen Ylläs-Levi MTB tapahtuma poljettiin vuonna 2015. Sen jälkeen tapahtuman ja reitin suosio on saanut polkijat Suomesta sekä ulkomaita myöten palaamaan tunturimaisemiin haastamaan itseään.

Kaksi tunturia pyörien päällä

Kilpailijat pääsevät liikkumaan osin kansallispuiston alueella. Huoltopisteillä tankataan ja varmistetaan ajonautinnon kestäminen perille saakka. Reitti on auki koko kesäkauden ja poljettavissa muulloinkin kuin tapahtumaviikonloppuna.

– Odotan innolla tulevaa yhteistyötä Suomen tunnetuimpien tunturikeskusten kanssa. Ylläs-Levi -maastopyöräreitti tarjoaa monipuolisen reitistön eritasoisille maastopyöräilyn harrastajille ja toivonkin, että saamme houkuteltua mahdollisimman matalalla kynnyksellä pyöräilijöitä mukaan tapahtumaan. Maastopyöräilyn suosio alueella on kasvanut huimaa vauhtia useamman kesän ajan, joka myös luo tapahtumien järjestäjille vastuuta tuoda esille luontoliikunnan yhteisiä pelisääntöjä, sanoo NUTS Oy:n tapahtumatuottaja Teemu Takkunen.

Tavoite on Visit Levin toimitusjohtaja Satu Pesosen mukaan saada tapahtuma kasvamaan Pohjoisen suurimmaksi maastopyörätapahtumaksi.

Yötön yö

Heinäkuinen Lappi on yöttömän yön aikaa. Tunturissa pääsee liikkumaan väljästi alueella, maailman puhtaimmassa ilmassa.

Itsekin aiemmin maastopyöräilyä kilpatasolla harrastanut Ylläs-Levi on Visit Ylläksen toimitusjohtajan Kati Vehmaksen mukaan reitti on maailmanluokkaa, mutta silti helposti myös ensikertalaisenkin tavoitettavissa.

– Tänne haluan maastopyöräilijät ja luontopyöräilijät tuoda.

Lue lisää tapahtumasta: www.yllaslevimtb.fi

 

Riitta Kemppainen-Koivisto