Pallastunturin maisemat vetävät väkeä vaelluksille

Pallastuntureilla vierailijan kannattaa pysähtyä myös Pallasjärven punaisten hiekkojen rantamaisemaa ihailemaan.

Kulkijoiden määrä Pallastunturin alueella on pongahtanut tosi suureksi. Suosittuja ovat niin lähireitit kuin pitempi Hetta-Pallas- reitti. Sille osuudelle tarvitaan aina majoitusta, ja varaustupiin on syytä varata avaimet hyvissä ajoin ennen matkalle lähtöä.

Parhain varmistus on mukaan otettava oma teltta, sillä usein päivätuvat ovat täynnä väkeä eikä sekaan tahdo mahtua. Turvallisin vaihtoehto on varata käyttöön varaustupa. Niiden avaimia koskeva tieto päivitetään Pallas-Yllästunturin kansallispuiston luontoon.fi -sivuille. Hetasta lähtevä saa avaimet normaalisti Tunturi-Lapin luontokeskuksesta.

Pallastunturin luontokeskus kiinni

Pallastunturin luontokeskus on remontin takia suljettu vuoden loppuun asti. Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa sijaitseva Suomen vanhin luontokeskus uudistetaan rakenteiltaan ja sisätiloiltaan. Remontin aikana matkailijoita palvellaan puhelimitse ja sähköpostitse.

Retkeilijät voivat tavata ajoittain neuvojia kansallispuiston lähtöpisteissä ja maastossa. Tietoa saa myös Tunturi-Lapin luontokeskuksesta Hetassa, joka palvelee koko kesän. Yllästunturin luontokeskus Kellokkaan remontissa kestää 3.7. asti.

Netistä parhaiten neuvoja

Matkalle lähtijän on hyvä etsiä tarvitsemaansa tietoa luontoon.fi -sivustolta. Alueen kalastusluvat saa kätevästi Metsähallituksen Eräluvat.fi -palvelusta tai -sovelluksesta. Muut alueen palvelut löytää parhaiten discovermuonio.fi -sivustolta

 

 

Riitta Kemppainen-Koivisto