Kittilä Lapin suosituin mökkipaikkakunta

Jos ei nyt ihan hienolla pirssillä perille, niin Levin huipulle pääsee muillakin menopeleillä. Kuva: Visit Levi.

Hillitön mökkibuumi on ollut yksi koronailmiöistä Suomessa. Kiinnostus mökkeilyyn ja oman mökin hankintaan alkoi keväällä 2020 ja jatkuu yhä.

Suomen kymmenestä tämän hetken halutuimmasta mökkipaikkakunnasta neljä sijaitsee Tampereen pohjoispuolella. Näitä ovat Kittilä, Kuopio, Lieksa ja Kolari, joissa kyse on nimenomaisesti turistikohteista Levi, Tahko, Koli ja Äkäslompolo.

Levin vetovoima huipussaan

Keväällä Kittilä oli Oikotie.fi mukaan Suomen vetovoimaisin mökkipaikkakunta. Kittilän Levillä sijaitsevia mökkejä etsittiin 30 prosenttia enemmän kuin viime vuonna. Hintojen osalta Lapista sai alkuvuodesta rantamökin kaava-alueella keskimäärin 100 000 eurolla ja haja-asutusalueella 54 000 eurolla.

 

 

Riitta Kemppainen-Koivisto