Juhannusjuhlintaa Rovaniemellä

Juhannusviikonloppuna on tarjolla monta kivaa tapahtumaa kaikenikäisille.

Koko perheen juhlaa vietetään jokirannassa Ounaskoksen puistossa perjantain aattona kello 16-21. Alkuilta tarjoaa lapsille kasvomaalausta, phapelejä ja  saippuakuplavälineitä. Mäntyvaaran ravinuoret leikittävät lapsia nurmialueen keppariradalla sekä pitävät kahviota ja makkaranpaistopistettä.

Metsähallitus tuo paikalle koivunoksia, joista  juhannuksen juhlijat voivat solmia itselleen kesän tuoksuiset, perinteiset saunavastat.

Alkuillan sielukkaasta musiikista vastaavat Sanna & Soulin taitavat musikantit. Yhtye soittaa lastenmusiikkia klo 17 alkaen ja aikuisempaa settiä klo 19 alkaen.

Juhannuskokko syttyy klo 20 tulitanssin loimussa

Siepakoiden kansallispukuinen airut nostaa lipun juhlallisesti salkoon klo 18, jonka jälkeen kaupungin tervehdyksen ja Suomen suven julistuksen juhlaan tuo Rovaniemen kaupunginvaltuuston 3. varapuheenjohtaja Juha-Pekka Mikkola.

Perinteisen juhannustervehdyksen iltaan tuo Siepakat Juniorit – energinen ja innostuva nuorten tanssijoiden ryhmä.

Illan kirkkaudessa nähdään myös Kuuranvalkeat ry:n tuliesitys, joka huipentuu juhannuskokon sytyttämiseen.

Bluesia kesäillassa

Kohti keskiyön tunnelmaa juhannuskansaa vie kansainvälinen Eddie Kold Band, joka soittaa kansainvälisesti tunnettuja blues-kappaleita.

Ohjelma rannalla päättyy klo 21, jonka jälkeen Valdemarissa tanssittaa kesäisellä lavalla Anneli Mattila ja Recados, salissa karaoke.

Kotiseutumuseollakin juhlitaan

Perinteitä ja kulttuuria on tarjolla Kotiseutumuseon kartanolla perjantaina klo 16-18. Ohjelmassa lasten perinneleikkejä, suopungin heittoa, puujalkakävelyä, käpylehmiä ja mukavaa yhdessäoloa. SIEPAKAT esiintyvät myös! Tilaisuus päättyy Suomen lipun nostoon salkoon klo 18.00.

Sinetässä Blues-iilta lauantaina 25.6.

Se Pieni Bluesfestivaali soi kesäkuun viimeisenä viikonloppuna Sinetän kylätalolla.  Kansainvälinen blues soi kesäillassa Sinetän kylätalon katetussa katsomossa lauantaina 24.6. klo 19-22. Mukana ovat Eddie Kold Band (GER/USA/FIN), rovaniemeläinen Bluesrooster sekä Jarkko Helin & Crawfish Kings, joka on jo yli parikymmentä vuotta levittänyt louisianalaisperäisen hauskanpitomusiikin ilosanomaa.

– Suosittelemme pukeutumaan sääolosuhteiden mukaisesti, siitäkin huolimatta että blues lämmittää sisäisesti, kylätapahtumien puuhanainen Saija Kestilä muistuttaa.

Sinetän kyläyhdistyksen kahvio palvelee tapahtuman ajan. Liput 10 € ennakkoon NetTicket.fi ja 15 € ovelta tuntia ennen esitystä. Lippukauppaan pääsee tästä linkistä: https://www.netticket.fi/se-pieni-bluesfestivaali

Jarkko Helin & Crawfish Kings

Bändin musiikissa kuuluu country, blues ja cajun, joka yhdistetään harmonikan tiukalla saundilla vastustamattomaksi tanssipoljennoksi. Louisianalaisperäisen hauskanpitomusiikin ilosanomaa siis luvassa! Jarkko Helin on palkittu vuonna 2006 euroopan toiseksi parhaana zydeco-haitaristina.

KUVA: Blues soi Sinetässä juhannuspäivänä. Kuva: Timo Happponen.

Bluesrooster

Bluesrooster on noin 4 vuotta Rovaniemellä toiminut Bluesbändi. Bändin settilistaan kuuluu hienoja bluescovereita, bändi saa varmasti vipinää jalan alle ja hyvän meiningin luotua keikkayleisöön. Settiä voidaan muokata myös tilanteeseen sopivaksi erilaisiin keikkapaikkoihin. Bändi koostuu pitkänlinjan muusikoista , joilla on useamman vuosikymmenen kokemus keikkailusta eri bändeissä.

Jäsenet: Pepe Petranen: Laulu, huuliharppu, myös kitarakin tarvittaessa. Pepe on mahtavalla äänellä varustettu laulaja ja pitkän kokemuksen omaava huippu esiintyjä, joka ei varmasti jätä ketään kuulijaa kylmäksi. Pepe on toiminut pitkään laulajana mm Wristshakers bändissä ja Astman Brothersissa. Pepellä on ollut myös oma Pepe Petranen blues bändi.

Jukka Ylikulppi: Kitara. Jukka on tyylitaitoinen ja monipuolinen lahjakas kitaristi. Jukka on soittanut mm. Coachmen bluesband:issä, Walking a dogissa ja Mustangsälleissä soolokitaraa. Jukalta taittuu myös laulu.

Jaakko Niemi: Rummut, laulu. Jaakko on ammattimuusikko, joka mm. soittaa Rovaniemen kaupungin virallisessa yhtyeessä Kunnan Pojissa. Jaakko hallitsee soittimen kuin soittimen ammattitaidolla ja onkin mukana monesti useissa projekteissa.

Wesku Puikko: Koskettmet, laulu. Wesku on ammattitaitoinen vikkeläsorminen boogiepianisti, jonka soittoa on aina ilo kuunnella. Wesku on myös tällä hetkellä pianistina Heartburn bändissä. Aiemmin Wesku on soittanut yhdessä Tommin kanssa 61` Beast bändissä southern rock vaikutteista bluesia.

Tommi Korjonen: basso. Tommi rytmittelee bassolla bändille pohjaa. Tommi on soitellut myös useammassa bändissä vuosien varrella mm. Pigmill, Twin shot, 61` Beast. Tommin tämänhetkiset bändit ovat Bluesrooster ja The Drillz

Eddie Kold Band

Kitaristi Eddie Kold vietti useita vuosia Chicagossa, jossa hän vihkiytyi bluesin saloihin soittamalla mm. Junior Wellsin ja Lurrie Bellin kanssa. Yhtyeen laulaja on USA:n Virginiasta Saksaan asettunut Larry ”Doc” Watkins. Kolmantena vierailijana kuullaan rumpali Chris Dewuebia, joka on kunnostautunut paitsi bluesin saralla myös suositussa Erdmöbel yhtyeessä. Muusikoiden seuraan liittyvät Terho Keskitapio kitaroimaan ja Hannu Raudaskoski basson varteen.

Tapahtuman järjestää Rovaniemen kaupunki ja Sinetän kyläyhdistys.

KUVA: Chicagolainen blues soi Sinetän juhannusyössä.

 

 

 

 

Riitta Kemppainen-Koivisto