Koko kuva – tarinoita maahanmuuton takaa

Rovaniemen Lapponica-saliin avautuu laaja valokuvanäyttely, jossa teemana on kohtaaminen ja yhdessäolo. Kuva. Julius Töyrylä.

 

Suomen Pakolaisapu tuo valokuvanäyttelyn Rovaniemelle 20.6.–16.7.2023.

Suomen Pakolaisavun ja valokuvaaja Julius Töyrylän Koko kuva – tarinoita maahanmuuton takaa-valokuvanäyttely rakentuu Rovaniemen kaupunginkirjaston Lapponica-saliin. Mukana näyttelyssä on myös rovaniemeläinen Arktiset maahanmuuttajat -yhdistys.

Koko kuva – tarinoita maahanmuuton takaa

Näemmekö yksilöt maahanmuuttotilastojen takana? Miksi julkinen keskustelu maahanmuutosta on usein sensaatiohakuista ja uhkakuvien korostamiseen keskittyvää? Miksi maahanmuuton ja kotoutumisen arkiset ulottuvuudet eivät saa samalla tavalla tilaa valtamediassa? Mitä tapahtuu Suomeen saapumisen jälkeen, ja mitkä asiat saavat uuden kotimaan tuntumaan kodilta?

Koko kuva – tarinoita maahanmuuton takaa -projekti pohtii näitä kysymyksiä lempeällä ja helposti lähestyttävällä tavalla. Kesällä ja syksyllä 2022 valokuvaaja Julius Töyrylä ja Suomen Pakolaisavun viestinnän asiantuntija Marjukka Koskenkorva matkustivat ympäri Suomea haastatellen ja valokuvaten eri ikäisiä, eri maista kotoisin olevia ja erinäisistä syistä Suomeen muuttaneita ihmisiä; yksi on saapunut opiskelemaan, toinen kiintiöpakolaisena turvaan sodan ja vainon kauheuksia ja jotkut rakkauden perässä. Projektissa keskiöön nousevat ihmisenkokoiset tarinat sekä haastateltaville tärkeät kohtaamiset ja ihmissuhteet, jotka ovat tukeneet vieraaseen maahan kotoutumisessa.

Yhteisöllisyys, ystävyys ja oman paikkansa löytäminen ovat universaaleja tarpeita, jotka yhdistävät ihmisiä taustoista ja lähtökohdista riippumatta.

www.pakolaisapu.fi/kokokuva

 

 

Riitta Kemppainen-Koivisto