Lapin Festivaalikesässä kolme kovaa

Lapin kesä hehkuu musiikin tahdissa Rovaniemen, Tornion ja Kemin suurilla festivaaleilla. Kuva: Rami Ranta.

Vain aikuisille suunnattuja festivaaleja saadaan viettää ulkoilmassa Rovaniemellä eri paikoissa.

Kesä avataan 7.-8.7. Rovaniemen Lainaanrannassa, jossa kuullaan kahdella eri lavalla iskelmää Santa Open Air festivaaleilla. Lavalle nousevat paluun keikkalavoille tehnyt Juha Tapio, kansainvälistäkin suosiota nauttiva Beast In Black, Emma Gaalassa Vuoden Iskelmänä palkittu Olli Halonen, Ida Paul & Kalle Lindroth, Michael Monroe, Kolmas Nainen, Reino Nordin, Pasi ja Anssi, Laura Voutilainen, Happoradio, Jonne Aaron, Roope Salminen ja Koirat, Eini ja Neon 2.

Santa Open Air on Rovaniemen kesän ainoa K18 festivaali. EventWorksin festivaalipromoottori Markku Könkään mukaan syy K18-festivaalien järjestämiseen on selkeä.

-Vuosi vuodelta olemme huomanneet entistä enemmän kysyntää aikuisten omiin tapahtumiin. Kun koko tapahtuma-alue on K18, säästytään festivaalikokemusta toisinaan haittaavalta alueen lohkomiselta. Lisäksi onhan se mukavaa, kun yleisö voi vaihtaa lavojen välillä vaikkapa juomat ja ruoat mukanaan.

Twin City Torniossa

Heinäkuussa, 21.-22.7., bileet saapuvat Tornioon, kun Aineen puistossa Twin City Festivaalin lavalla kuullaan tuttuja kappaleita niin ysäriltä, tanssilavoilta, kuin hittilistojen kärjestä. Vuoden 2023 on uuden Twin City -historian suurin artistikattaus.

Lavalle nousevat viimeistään UMK:sta kansan suosioon löytänyt Erika Vikman, Summer Is Crazy -hitistään tunnettu Alexia, bileiden ritaritrio Teflon Brothers, kaikkien aikojen toivotuin ysäridj Oku Luukkainen, Michael Monroe, Petri Nygård, Yölintu, Matti ja Teppo, Mikko Alatalo, Kasmir, Jonne Aaron, Miljoonasade, Waldo´s People, Poju, Movetron, Mikael Gabriel, Erin, Cyan Kicks ja Bablo.

Kemin Satama Open Air

Festivaalikesä huipentuu 4.-5.8. Kemin Ruutinrannan puiston legendaariseen Satama Open Airiin. Viime vuonna festivaali myytiin loppuun ennätysaikaisin, ja lippukysyntä on Könkään mukaan tänäkin vuonna kiivasta.

-Satama Open Air on selvästi löytänyt yleisönsä. Tänäkin vuonna festivaali nauttii lippulaivan asemaa, ja selvästi siitä on tullut jo kiinteä osa paikallista ja lähimatkailualueen kesän päätöstä.

Kahdelle suurelle festivaalilavalle nousevat Juha Tapio, Sataman jälkeen Helsingin Olympiastadionin täyttävä JVG, 60-vuotisjuhlakonserttinsa esittävä Katri Helena, jäähallikokoluokan levyjulkaisukeikan järjestänyt Gettomasa, legendaarinen Satama-vieras Elastinen, Vuoden Yhtyeenä Emma Gaalassa palkittu KUUMAA, loppuvuodesta loppuunmyydylle jäähallille esiintyvä Maija Vilkkumaa, Suomen pistelähettiläänä Euroviisuissa toiminut BESS, Arttu Wiskari, Ida Paul & Kalle Lindroth, Ilta, Ismo Alanko, The 69 Eyes, Klamydia, ABREU, STIG, Laura Voutilainen, Roope Salminen ja Koirat, Robin Packalen, Maustetytöt, Samuli Putro, Mariska ja Yona.

Kaikkien festivaalien lipunmyynti on käynnissä. Liput edullisempaan ennakkohintaan saatavissa nyt. Lippuja myyvät Ticketmaster, sekä Kemin, Tornion, Rovaniemen ja Oulun Prismat.

 

 

Riitta Kemppainen-Koivisto