Hauskanpitoa turvallisesti automaisella mönkkärillä

Polaris Sportsman ACE 570
– hauskanpitoa turvallisesti automaisella mönkkärillä


Polaris on viime vuosina uudistanut mönkijäkonseptiaan huomattavasti.Polaris ACE kuva-002

Yksi uusimmista ja hauskimmista laitteista on yksipaikkainen Sportsman ACE 570. Laite muistuttaa pientä autoa. Siinä istutaan alhaalla automaisissa penkeissä, ohjataan ratilla ja kaasu- sekä jarrupoljin ovat kuin autossa. Kytkinpoljinta ei ole.

Ajoon lähtiessä valitaan nopea tai hidas välitys, lopun hoitaa variaattoriveto. Neli- ja kaksivedon lisäksi on tarjolla sähkötoiminen Turf 1×4 veto, jolla mm. kääntösäde pienenee ja maastoon jää vähemmän jälkiä.

Ajaminen on helppoa ja turvallista. Normaali mönkijää pidempi akseliväli ja alhainen painopiste tekevät ajamisesta vakaan. Kuljettajalla on kolmipisteturvavyö ja ympärillä turvaverkot sekä teräsrakenteinen turvakehikko. Hallintalaitteet ovat hyvät ja loogisissa paikoissa. Maavaraa löytyy 260 mm, joten myös maastoajo sujuu vaivatta. Bensiinikäyttöisessä 567 cm3 urheilullisessa moottorissa on tehoa 45 hv, joka riittää hauskanpidon lisäksi hyvin myös työkäyttöön.Polaris ACE kuva-004

Laajan lisävaruste- ja lisälaitevalikoiman johdosta ACE 570 on varsin monikäyttöinen laite. Sillä hoituu lumenluonti, tien lanaus ja polttopuukuljetukset. Tuulilasi ja katto tekevät siitä miellyttävän ympärivuotiseen käyttöön.
Traktorimönkijäksi rekisteröidyn laitteen käyttökulut ovat alhaiset. Vakuutusmaksu on vain muutamia kymppejä vuodessa. Laitetta saa ajaa T-kortilla eli tämä voisi olla myös vaihtoehto mopolle. Lapland Safaris tarjoaa ACE 570 vuokralle Levillä.

Polaris ACE kuva-003Polaris ACE kuva-005 Kuvat ja teksti: Lappilainen