Pyhän tunturijuhannus 2016

Pyhän frisbeegolfin avauskisa kisataan juhannusaattona. Kuva: Pyhä-Luosto Matkailuyhdistys ry.

Pyhän juhannukseen sisältyy yhdessäoloa, elävää musiikkia, lipunnosto tunturin huipulla sekä kokkojuhlia. Juhannusaatto 24.6. aloitetaan Luontokeskus Naavassa alkukesän yrteillä juhannusperinteitä ja -taikoja vaalien. Naavan pihalla pihaleikkeihin osallistuvat lapset palkitaan Café Loimun pehmiksellä. Pihalla on testattavana myös fatbiket. Loimun burgerit ja pihvit on saatavilla klo 20 saakka.

Pyhän maisemahissillä tunturin huipulle pääsee aattona klo 17-01. Huipulla nostetaan lippu salkoon klo 18. Ravintola Tsokassa voi nauttia ravintolan antimista ja haitarimusiikista Erkki Alajousijärven soittamana.

Pyhän Frisbeegolfin kauden avauskilpailu järjestetään klo 18–21, kolme parasta palkitaan. Ilmoittautuminen kisaan on paikan päällä.

Sportbaarin terassi avataan jo iltapäivästä karaoketanssien merkeissä. Illan aikana Kairosmajan rannalla kuullaan kokkojuhlan yhteydessä kauneimmat suvilaulut. Perinteisiä lavatansseja tanssitaan Pyhäjärven kylässä sijaitsevalla Askonrannan lavalla Jukka Lampelan tahdittamana. Lisäksi rannalla palaa juhannuskokko. Vauhdikkaampaa bilemeininkiä on tarjolla klo 22 alkaen, jolloin Callen stagelle nousee Jaana Isokangas Band ja Sportbaarissa soittaa Broadroad.

Juhannuspäivä alkaa Revontulikappelin Suvikirkolla. Päivä jatkuu sporttisena Tour de Pyhä 30 km tapahtumassa. Tour de Pyhä sisältää maastopyöräilyä, melontaa ja patikointia. Osallistumismaksu on 100 €/hlö, sisältäen tarvittavat varusteet ja eväät. Pyhän kauppiaat pitävät liikkeet avoinna myös juhannuksena. Kide Life & Style Shopissa vietetään keskikesän penkojaisia ja Pyhän Portin liikkeissä on edullisia tarjouksia viikonvaihteen ajan. Tarkemmat tiedot www.pyha.fi