Elokuussa elämyksiä erämaateatteriretkellä Kevon luonnonpuistossa

Kevon luonnonpuisto. Kuva: Kirsi Ukkonen

60-vuotista Kevon luonnonpuistoa juhlitaan elokuussa nostamalla rinkka selkään ja suuntaamalla erämaahan teatterinäytökseen. Juha Hurmeen ohjaama Operaatio Paulaharju esittää vuosina 2014–2018 Samuli Paulaharjun Tunturien yöpuolta -novellikokoelmaan perustuvia näytelmiä eri puolilla Lapin erämaita.  Kevon luonnonpuiston Akukammilla vuoronsa saa Suongil, suuri noita -näytelmä 21.–27.8.2016.

Metsähallitus järjestää ohjatun vaelluksen Operaatio Paulaharjun kesän viimeiseen teatterinäytökseen. Retki alkaa 26.8. Inarista Ylä-Lapin luontokeskus Siidasta ja Utsjoen luontotuvalta. Molemmista paikoista on kuljetus patikkaretken alkupisteeseen Sulaojalle. Patikointimatkaa on noin 12 kilometrin verran. Ruktajärvellä majoitutaan telttoihin autiotuvan pihapiirissä. Matka jatkuu lauantaina 14 kilometriä Njávgoaivin autiotuvan kautta Akukammille illaksi nauttimaan teatteriesityksestä. Sunnuntaina suunnataan Outakoskelle, josta on kuljetus takaisin Inariin ja Utsjoelle.

Teatterivaellukselle lähtijät tarvitsevat omat teltat, retkeilyvarusteet ja retkimuonat. Jokainen vaeltaja vastaa myös omasta vakuutuksestaan. Metsähallituksen puolesta vaelluksella on mukana kaksi ohjaajaa. Vaellus on maksuton, mutta kuljetuksista peritään maksu.

Näytöksiä on Akukammilla 21.–27.7. päivittäin klo 18, joten sinne voi lähteä myös omatoimisesti. Näytökset ovat maksuttomia, mutta esiintyjille voi lahjoittaa vapaaehtoisena pääsymaksuna tuoreita kasviksia.
Lisätietoa os. www.operaatiopaulaharju.fi