14.-17.7. Hullun Polkasu kohti Altaa

Isäntä itsekin polokasee jäämereen uimaan lauantaiehtoona.

Hullun Polkasu on yksi Suomen kuuluisimman kyläkauppiaan ja some-ilmiön, Sampo Kaulasen älynväläyksistä. Äkäslompolosta matkaan lähtevän pyöräilyseurueen kohde on Norjan Alta, jonne polkastaan Kautokeinon kautta. Nelipäiväisen reissun pätkälle kertyy mittaa 345 kilometriä, ajon päälle pääsee pulahtamaan Jäämeren rannalle uimaan.

Sampo vetelee matkan tutussa sinisessä sporttiasussaan. Matkalle osallistuneiden joukosta palkitaan paras puku, se hulluin. Torstaina matka etenee liki 140 km Hettaan, perjantaina alle 90 km Kautokeinoon ja lauantaina on tarkoitus olla perillä Altassa. Sieltä pääsee yhteisbusseilla takaisin Äkäslompoloon.

Reissuun lähtee liki 150 pyöräillen ja huoltojoukoissa seuraa yli 60 henkeä.