Siistit kaupunkifestarit keskellä kaupunkia

Kuva: Sami Jämsén.

Riitta Kemppainen-Koivisto

Petri Lehtinen on tyytyväinen mies, sillä työtä piisaa monialayrittäjällä. 23 vuoden kokemus tapahtumien tuottamisesta on takana ja uusia virityksiä syntyy.

Tämän kesän kuumin tapahtuma ajoittuu keskelle helteistä Lappia. Rovaniemen keskustan upouusi keskuskenttä katsomoineen sytytti idean käyttää kenttää monipuolisesti. Lehtisellä on festareille tarkoitettua rekvisiittaa riittämiin, joten ruohokenttä peittyy 29.-30. heinäkuuta tekniikalla ja katetulla lattialla.

– Lattiaratkaisua kokeillaan nyt ensimmäistä kertaa tällä kentällä, muovilla peitetään ruohokenttä, joten jalkapallon pelaamisen alusta säilyy suojassa ja festarikävijöillä on toimiva jammailualusta lavan eteen asti, kertoo Lehtinen uudesta lattiaratkaisusta.

Lattian koko on 6500 neliömetriä, yhteensä 46 lavallista oleva Arctic Stage. Siirtoon tarvitaan iso rekka-auto. Tekniikka-ja tapahtumamies on hyvillään myös RolloPopin esiintyjäkaartista.

– Erityisen innoissani olen Suvi Teräsniskan esiintymisestä kahden keikkataukovuoden jälkeen, se on kova juttu festareilla, hehkuttaa Petri Lehtinen festariartistia.

RolloPopissa saa tunnelmoida myös Apulannan menossa. Viimeisestä Apulannan visiitistä pohjoiseen on jo 7 vuotta. RolloPopiin ovat tervetulleita perheet lapsineen lauantaina, mutta lähtökohtaisesti festarit on luotu aikuisille.

– Ohjelma on monipuolinen ja konsepti on uudenalainen kaupungin keskustan oma festari, selvittää Lehtinen Rollopopin ideaa.

Seuraa RolloPopiin valmistautumista ja kattavaa esiintyjälistaa kuvineen lappilainen.fi verkkolehdestä.