Likkojen Lenkille odotetaan lappilaisia

Likat lähtöviivalla Oulussa vuonna 2015. Kuva: Likkojen Lenkki.

Oulun Raatin stadionille odotetaan 13.8. myös lappilaisia likkoja. Kello 12 ammutaan lähtölaukaus Likkojen Lenkille, joka on naisten oma liikuntatapahtuma. Matkaan käydään kävellen, juosten ja sauvakävellen. Päivän aikana naisenergia pursuaa ja ilo on ylimmillään, kun liikunta ja viihde kohtaavat ainutlaatuisella tavalla.

Likkojen Lenkkiä tituleerataan Suomen parhaaksi naisten tapahtumaksi. Upeiden lenkkimaastojen lisäksi tarjolla on huippuviihdettä. Likkoja sekä yhteistyökumppaneita viihdyttää huippuesiintyjät Neljänsuora ja Jonne Aaron.

Laaja Tapahtumatori avaa osallistujille tuhdit tuote-esittelypaketit ja ostosmahdollisuuksia. Luvassa on muotinäytöksiä, yhteisiä jumppahetkiä sekä Paras Puku –kisan palkintojen jako ja Oulun seudun virkein virma -kilpailun voittajayrityksen julkistaminen.

Tapahtumaan pääsee ilmoittautumaan 10.8. saakka osoitteessa www.likkojenlenkki.fi. Mikäli jollakulla ei ole mahdollisuutta sähköiseen ilmoittautumiseen, asia hoituu myös puhelimitse arkisin kello 9-16 soittamalla numeroon 050 466 1009.

Maija myöhäsillekin tarjoutuu mahdollisuus tulla mukaan, mikäli kukkarossa on tapahtumapäivänä osallistumismaksun verran käteistä tai Smartum – liikunta/kulttuuriseteleitä.

Likoilla on kaksi vaihtoehtoa

Reittivaihtoehtoja on kaksi: 7,5 km mittainen sekä 2,8 km lenkki. Kummassakin koitoksessa on yksi taukopiste.

Pitempi reitti on maastoltaan helppokulkuista ja tasaista hiekka- ja asfalttitietä, pääosin kävelytieosuuksilla. Raatin stadionilta kaarrutaan Tuiranväylän yli kohti Tuiraa ja sen jälkeen Hartaanselän rantaa kohti Hietasaaren tietä, joka alitetaan alikulkutunnelin kautta. Möljän sillan ylityksen jälkeen jatketaan kohti Nallikaria, josta jälleen suunnataan Holstinsalmentien suuntaisesti kohti Pikisaarta. Pikisaarensillan kautta kierretään Kauppatorille ja sieltä jälleen kohti Raatin stadionia.

Lyhyempi reitti lähtee Raatista ja kääntyy heti vasemmalle kohti Pikisaarta. Se kulkee teatterin ja kirjaston välistä ja kääntyy vasemmalle. Radissonin kulmalta kaarrutaan oikealle Hupisaarille. Taukopiste sijaitsee Pohjois-Pohjanmaan museon laajalla nurmialueella. Maapohja reitillä on joko asfalttia tai kovaa hiekkapohjaa ja sillä on kaksi nousua Hupisaarilla, kun tullaan takaisin Raatin suuntaan. Reitin varrella on tapahtumajärjestäjän toimesta yleisavustajia. Myös penkkejä levähdykseen on säännöllisesti.

Päivän päätteeksi Likkojen Lenkin viralliset jatkot juhlitaan Nightclub Tähdessä. Illan aikana likoille esiintyy huippusuosittu Ellinoora.

Kuvateksti