Maaninkajärven taistelu –näytelmä ensi-iltaan

Maaninkajärven taistelu –näytelmän seuraaviin esityksiin on vielä tilaa: 12.8. klo 18., 13.8. klo 13 ja 14.8. klo 15. Kuva: Päivi Komulainen-Vuoti

Suomen itsenäisyyshistoriaan liittyvän Maaninkajärven taistelu –näytelmän esitykset nähdään ensi viikonloppuna Simonkylässä Pahnilan museon alueella. Näytelmän tapahtumat pohjautuvat sata vuotta sitten tapahtuneeseen Simon kahakkanakin tunnettuun välikohtaukseen, jonka dramaattiset vaiheet huipentuvat jääkäreiden ilmiantoa seuranneeseen pidätysyritykseen ja yhteenottoon. Näytelmän on käsikirjoittanut Erkki Paaso.

Näytelmän ohjaaja Päivi Komulainen-Vuoti odottaa jännittyneellä mielellä tulevia esityksiä. Takana on pitkä ja vastuksienkin täyteinen projekti, jota on tehty kahdeksan kuukautta.
Mukana on Päivin lisäksi 11 näyttelijää ikähaitarilla 12-vuotiaasta kahdeksankymppisiin sekä ohjaajan Rakki-koira. Päivi Komulainen-Vuoti naurahtaen painottaa olevansa ohjaajana tiukka ja temperamenttinen italiano. Yksi näyttelijöistä on 18-vuotias opiskelija, teatterikorkeaan tähtäävä Eemeli Vuoti.

Esityksiin on saavuttava vähintään tuntia ennen esityksen alkua Simon Pirtille (Simonpirtintie 1), josta järjestetään linja-autokuljetus Pahnilan museolle, koska museolla ei ole riittävästi paikoitustilaa autoille. Yleisön toivotaan huomioivan myös sen, että sateella sateenvarjot haittaavat näkyvyyttä.