Leinonen korostaa kehitystyötä: ”Lapissa ei jäädä roikkumaan lillukanvarsiin”

Työ on suuri osa energisen Sanna Leinosen elämää. Hän harrastaa hevosia ja kouluratsastusta vapaa-ajallaan. Kuva: Sanna Leinonen

Kauppatieteiden maisteri Sanna Leinonen (38) astui viime keväänä toimitusjohtajaksi Levin Matkailukeskus Oy:n palvelukseen. Leinosella on vankka kymmenen vuoden kokemus maakunnan jokaisesta hiihtokeskuksesta, matkailualan esimies- ja johtotehtävistä.

Leinosen pestit ovat pääsääntöisesti olleet kehittämistyötä.

– Lapissa eletään vahvaa imagollisen kehityksen aikaa. Meidän on luotava aina vain parempia tuotteita. Yrittäjyydessä ei kannata jäädä roikkumaan lillukanvarsiin, vaan mentävä täysillä eteenpäin.

– Yhteistyö yrittäjien välillä on matkailun peruskulmakivi. Kun jokainen teroittaa omat tuotteensa ja palvelut, koko alue hyötyy. Jos jokin taho puurtaa omikseen, tilanne sotkee ja haavoittaa oman pesän, kertoo Leinonen.

Lapissa asiakkaat palvellaan hyvin

Leinonen iloitsee, että Lapissa on omaksuttu vahvasti matkailun kausiluonteisuus ja palvellaan asiakkaat hyvin.

Toimitusjohtaja on nähnyt, miten maakunta on kymmenen vuoden aikana laajassa kuvassa kansainvälistynyt. Aasialaisten matkailu on noussut isosti, joukkoon on tullut useita, ennen vieraaksi jääneitä maita.

Lama on ravistellut myös Keski-Eurooppaa. Leinosen mukaan tämän kesän aikana on ollut nähtävissä, miten saksalaisten Lapin matkailu on silmin nähden piristynyt.

– Levi on vetovoimainen matkailukohde ja sen tulevaisuus näyttää valoisalta. Kotimaanmatkailu on myös virkistymässä. Levillä näkee, miten vahvasti nuori aktiivinen porukka on ottanut ulkoilutrendin omakseen.

– Koti on nyt Kittilässä. Minut on otettu todella hyvin vastaan, Leinonen kiittelee.

Levin Matkailukeskus Oy omistaa Kylpylähotelli Levitunturin ja on vähemmistöosakas Levin hiihtohissiyhtiö Levi Ski Resortissa. Yrityksen pääomistajat ovat Ammattiliitto Pro, Pam, Tehy ja Paperiliitto.

Kylpylähotelli Levitunturi on alueen suurin hotelli. Majoituskapasiteetti on 220 ja yrityksessä työskentelee ympärivuotisesti työsuhteessa 85-100 työntekijää.

Teksti: Elisa Javarus