Monipuolisuus on Lapin matkailun valtti

Lapland Hotels Oy:n vanhin hotelli Lapland Hotel Pallas on perustettu jo vuonna 1938. Kuva: Lapland Hotels Oy

Lapin suurimman hotelliketjun Lapland Hotels Oy:n toimitusjohtaja Ari Vuorentausta katsoo kulunutta kesää hyvillä mielin. Kesämatkailu on nytkähtänyt eteenpäin, kasvua edelliseen vuoteen verrattuna on 10 prosenttia.

Vuorentaustan mukaan Lapin valtteja ovat tuotteen monipuolisuus. Vieraanvaraisuus, arktinen sijainti, luonto, liikkuminen, ulkoilma, tekeminen, ohjelmapalvelut ja osaaminen.

Vuorentaustan mukaan Lapin matkailun sesonkivaiheluissa ja etenkin kesissä on edelleen paljon tekemistä.

– Syksyn osalta ollaan aavistus vuoden takaista jäljessä, mutta tuleva talvi näyttää erinomaiselta, Vuorentausta kertoo.

Lapin mystiikkaa moderneissa kaupungeissa

Lapland Hotels Oy on investoinut parin vuoden aikana useisiin hotellikohteisiin. Vuorentausta on tyytyväinen Tampereelle ja Ouluun avattuihin, elämyksellisiin Lappi-henkisiin hotelleihin, joissa panostetaan laatuun ja yksilöllisyyteen.

Kaupunkeja varten on rakennettu uusi hotellikonsepti, joka tarjoaa Lapin mystiikkaa modernilla toteutuksella niin liikematkaajien, kokousvieraiden kuin lomalaisten koettavaksi.

– Me saamme Lapin näkyviin napapiirin alapuolella. Ravintolat ovat lähteneet liikkeelle erittäin hyvin. Tarjoamme maistiaisia ja mielikuvia, se innostaa matkustamaan paikan päälle Lappiin.

– Yritystasolla kaupunkihotellit tasapainottavat kausivaihtelua, vakuuttaa Vuorentausta.

Laplands Hotels jatkaa kasvuhakuisena

Venäläismatkailijoiden osuus viime vuonna koko matkailijamäärästä on ollut vain kolme prosenttia. Luku on hamasta menneisyydestä tipahtanut puolella. Venäläisten kato näkyy erityisesti tammikuussa.

Kuitenkin Vuorentausta laskee, että etenkin Aasian eri alueilta, Englannista, Saksasta ja Ranskasta vilkastuneet matkustuskäynnit korvaavat poissaolollaan loistavat itänaapurimme.

Ari Vuorentausta ei paljasta tulevia investointeja tai suunnitelmia, mutta vakuuttaa Laplands Hotelsin jatkavan edelleen kasvuhakuisena yrityksenä.

Lapin suurimmalla hotelliketjulla Lapland Hotelsin 17 hotellissa on yli 1900 huonetta sekä yli 8000 ravintolapaikkaa. Henkilötyövuosia ketjussa lasketaan olevan yli 300.

Lapland Hotels Oy tarjoaa hotelli-, hiihtokeskus-, ja ohjelmapalvelutoimintaa Ylläksellä, Levillä, Saariselällä, Rovaniemellä, Oloksella, Luostolla, Kilpisjärvellä, Pallaksella ja Hetassa sekä Tampereella ja Oulussa.

Teksti Elisa Javarus