Lumesta rakennettu hotelli kiinnostaa Kittilän Lainiossa

Taidetta, timanttia, jäätä.

Kittilän Lainiolle rakennettiin loppuvuodesta järjestyksessään 16. SnowVillage. Lumesta ja jäästä rakennettu lumikylä koostuu 24 lumihuoneesta, jääkappelista, jääbaarista ja maailman suurimpaan lumi-igluun rakennetusta jääravintolasta. Kävijöitä odotetaan yli 40 000 talven yli kestävän toimintakauden aikana.

Lumi- ja jäärakennukset kiinnostavat matkailijoita ympäri maailman ja kävijöille uniikki vierailukohde houkuttelee sekä yöpyjiä että päiväkävijöitä. Yöpyjistä ja talven aikana vihityistä hääpareista yli 95 % on ulkolaisia.

Jäiset taideteokset nähtävillä koko kevään

Sininen sävy heijastaa jäästä lumoavasti Lainion lumikylän käytävällä.

Jääravintolaan ja Jääbaariin on luotu suomalaiseen luontoon, taiteeseen ja arkkitehtuuriin perustuva sisustus. Koti- ja ulkomaisten jää- ja lumiveistäjien luomat taideteokset ovat yleisön nähtävinä ja ihasteltavina noin pääsiäiseen 2017 saakka. Sesongin aukeamisen yhteydessä käynnistettiin avoin kilpailu, jossa houkutellaan jää- ja lumenveistosta kiinnostuneita lähettämään omia suunnitelmiaan seuraavan vuoden lumihotellin ideoiksi. Yhdessä tekeminen ja uuden ideointi on sekä satavuotiaan Suomen että SnowVillagen rakentamisen kulmakiviä.

Lumikylän hotellitoiminta on osa Lapland Hotels -hotelliketjua. Lumirakentamisesta ja yrityksen ohjelmapalvelutoiminnasta vastaa Lapland Safariksen omistama Ylläs-Safarit Oy.

Kuvat: @visityllas