Inarin Kalottikeskukseen uusia vuokra-asuntoja

Inarissa sijaitsevan Kalottikeskuksen itäsiiven asunnot ovat nyt vuokralla. Kuva: Marja Männistö

Kalottikeskuksella tai inarilaisille tutummin entisellä emäntäkoululla on tarjolla kahdeksan osin peruskorjattua vuokra-asuntoa helpottamaan alueen vuokra-asuntopulaa.

Kalottikeskuksen itäsiipi jäi tyhjäksi vuoden alusta, kun Saamelaisalueen koulutuskeskus irtisanoi vuokrasopimuksen siiven huoneistojen osalta ja keskitti koulutoiminnot kiinteistön pääosaan ja pian Inariin. Koska tiloille ei ilmaantunut koulukäyttöä ja kunnassa on lähes kriittinen asuntopula, säätiön hallitus päätti tarjota asunnot vuokra-asunnoiksi.

Itäsiivessä on tarjolla viisi kaksiota, kaksi yksiötä ja yksi kolmio eli asunnot soveltuvat pienille perheille tai yksinasujille. Tilat soveltuvat hyvin myös toimistokäyttöön.

– Kalottikeskus on teettänyt kuluvan syksyn aikana asuntosiipeen pientä pintaremonttia asuntojen viihtyvyyden lisäämiseksi; asunnot on maalattu ja osaan huoneistoja on vaihdettu keittiökalusteet ja lattiamateriaalit. Remontit jatkuvat muutamissa huoneistoissa vielä alkuvuoden ajan, kertoo säätiön asiamies Marja Männistö.

Miten asuntoja saa vuokrattua

Kalotin asuntoja saa vuokralle lähettämällä vuokra-asuntohakemuksen Kalottikeskuksen asiamiehelle.

Vuoden päästä syksyllä Saamelaisalueen koulutuskeskus siirtyy Ivalosta Inariin, joten kiinteistön tuleva käyttö on nyt vakavasti suunnittelun alla. Kiinteistöön pitää tehdä isohko remontti ja päätös sen teettämisestä tehdään vasta uuden vuokralaisen ja tulevan käyttötarkoituksen löydyttyä.

– Kiinteistön myyminen vaikkapa matkailukäyttöön on myös yksi varteenotettava vaihtoehto, mikäli ostaja löytyy, kertoo asiamies Männistö. Kalottikeskuksen päärakennuksen ja itäsiiven julkisivu ovat suojeltuja.