Pääkirjoitus Lappilainen Kelkkalehti 2.11.2016

ARVOISA KELKKAILIJA

Lappilainen Kelkkalehti on ilmaisjakeluna levitettävä kelkka-aiheinen julkaisu, joka keskittyy kelkkailuun Lapissa. Lehti kertoo kelkoista ja varusteista, kelkkailun säännöistä ja tavoista sekä kelkkakohteista.

Kelkkailu on iso osa lappilaista elämää. Kelkkailulla on erittäin suuri merkitys Lapin ihmisille ja Lapin kävijöille. Yhdelle se on harrastus, toiselle työ tai bisnes, joillekin ainutkertainen elämys. Kelkkailun ympärille rakennettu matkailu infrastruktuuri on hyvin monipuolinen ja kehittyy jatkuvasti lisää.  Lapissa on hieno, hyväkuntoinen ja monipuolinen reitistö, joka tarjoaa koettavaa kaikentasoisille ajajille. On aivan sama millä ajaa, kuinka hyvin ajaa ja miksi ajaa – kunhan ajaa. Kelkkailu todellakin antaa moninaisen nautinnon tyylistä riippumatta.

Kelkalla pääsee lähes minne vain, siksi on hyvä muistaa säännöt ja kunnioittaa lakia. Etenkin hiihtokeskuksissa ja taajamissa pitää käyttäytyä kunnolla – näin säilytetään eväät kelkka-alueiden kehittämiselle. Myös kelkat ovat viime vuosina kehittyneet entistä hiljaisemmiksi ja ympäristöystävällisemmiksi.

Olisihan se hienoa, jos joskus kelkalla ajaminen kylissä tulisi vapaammaksi. Mukava olisi käypässä kaupassa tai kaffella luvan kanssa. Kelkoilla ajaa pääasiassa tervejärkiset aikuiset ihmiset, jotka ymmärtävät liikennesäännöt. Kaikki kelkkailua sallivammaksi tekevät aloitteet ovat oikein tervetulleita. Ehkä Lappi voisi toimia testialueena vapaan kelkkailun saralla. Asioiden etenemisestä ja muista kelkkailuun liittyvistä asioista voi lukea lappilainen.fi ja kelkkalehti.com sivustoilta.

Lappilainen Kelkkalehden voit lukea kokonaisuudessaan osoitteesta: www.lappilainen.fi 

Lehden luettuasi, ei muuta kuin kypärä päähän, gogglesit kireälle ja ulos kelekkailemaan.

Pera Hussi
Päätoimittaja