Kauden viimeisenä viikonloppuna jyrähtää Ski Saariselän rinteillä

Kilpailu on nopeus- ja tekniikkakisa, jossa nähdään näyttäviä hyppyjä. Tässä taitoa näyttää Ylä-Lapin Moottorikelkkailijoiden Juha Välikangas.

Saariselkä HillClimb ajetaan Ski Saariselän rinteillä lauantaina 6.toukokuuta. Kilpailu käydään kahdessa eri luokassa: alle 800cc ja Open.

Nopea kevään tulo ei viime vuonna hidastanut kelkkakansaa, kun Ski Saariselän rinteille kerääntyi reilu tuhatpäinen yleisö seuraamaan vauhdikasta moottorikelkkojen HillClimb-kisaa. Aurinko lämmitti taivaan täydeltä yleisöä ja rata oli rakennettu kestämään huimapäisten kuskien ajoa. Viime vuonna yleisön liikkeelle saanut HillClimb järjestetään nyt toista kertaa.

Nopeus ja tekniikka ratkaisevat

Moottorikelkkojen HillClimb on uusi Suomen Moottoriliiton alainen laji, jonka säännöt on hyväksytty vuonna 2015. Ylä-Lapin Moottorikelkkakerhon järjestämä kisa oli ensimmäinen Suomessa järjestetty virallinen kisa. Kilparata kulkee yleisön nähtävillä lumista rinnettä ylös ja alas, vaihdellen jyrkistä osuuksista ja korkeuseroista portteihin ja hyppyreihin. Kilpailu on nopeus- ja tekniikkakisa, jossa radan nopeimmin selvittänyt kuljettaja on kilpailun voittaja. Kisaan voi osallistua kaikilla tehdasvalmisteisilla moottorikelkoilla, jotka täyttävät Suomen Moottoriliitto ry:n vaatimukset. Kisaan voi ilmoittautua 1.5. saakka.

Lastenkelkkailua, kelkkaesittelyjä, rinnekisoja

Tämän vuoden tapahtumassa on nähtävää koko perheelle. Kelkkailijoiden ottaessa mittaa toisistaan Kaunispään lumisella rinteellä, pääsee yleisö nauttimaan tapahtuman rennon letkeästä tunnelmasta. Tapahtuma-alueella on tarjolla perheen pienimmille ohjattua lastenkelkkailua. Maahantuojien pisteillä yleisö voi tutustua Polariksen ja BRP:n tulevan vuoden kelkkamallistoihin.

Kelkkojen möyrytessä Kaunispään rinteillä, järjestää Ski Saariselkä Iisakkipään puolella yleisölle leikkimielisiä rinneskaboja, jossa otetaan toisista mittaa omilla hevosvoimilla. Ski Bistro Pilkku huolehtii koko tapahtumapäivän ajan, etteivät nälkä ja jano pääse yleisöä yllättämään.

Kelkkailijat saavat Kaunispään rinteet käyttöönsä jo ennen kisoja. Rinteet ovat vapaana torstaista 4.5. aina sunnuntaihin 7.5. saakka. Iisakkipään rinteet ovat samanaikaisesti laskettelijoille normaalisti avoinna. Keväästä riippuen on viikonlopun aikana mahdollista päästä vielä viimeisille vedoille kelkka- ja hiihtoreiteille.

Jottei päätösviikonloppu painottuisi vain lauantaihin, tarjoaa Saariselän yritykset kisaväelle tarjouksia koko viikonlopun ajan mm. majoitus- ja keilaratatarjouksin. Ja kuten kunnon kilpailuihin kuuluu, myös HillClimb tunnelmissa juhlitaan myös Saariselän yössä.

Kuvat: Inari-Saariselkä matkailu

Lappilainen lehden pääset lukemaan täältä