Saariselän ja Inarin Kaamosjazz kutsuu nauttimaan

Uusi Aurora-tupa Saariselällä vihkiytyy jatsin tunnelmiin marraskuun Kaamosjazz-tapahtumassa. Kuva: Markku Inkilä

36. Kaamosjazzeja vietetään Saariselällä ja Inarissa 24.-27.11.2016. Konsertteja on 12 ja lavoille astuu monia suomalaisen jazzmusiikin muusikkoja ja yhtyeitä. Tapahtuman avaa koko suomalaisen iskelmämaailman suuri suosikki, Paula Koivuniemi. Santa’s Hotel Tunturin konsertissa kuullaan niin jazzin ikivihreitä klassikoita, musiikkisävelmiä kuin sovituksia Paulan omasta ohjelmistosta.

Perjantai-illan tunnelmaan johdattelee Inarin kunnan järjestämä konsertti Saariselän upouudessa Aurora -tapahtumatuvassa. Siellä esiintyy Buba Wii Aa ja Susanna Veldi – kaupunkirytmejä tunturissa -konsertissa. Aurora-tuvalle johtaa 700 metrin pituinen talvikävelypolku, jonne pääsee Saariselän reittien lähtöpisteestä. Konsertissa Sibelius-Akatemian jazzosaston nuoret tähdet tuovat raikkaan tuulahduksen uuden muusikkopolven jazzmaailmasta.

Jazz soi ravintoloissa ja kappelissa

Illalliskonsertit pidetään Lapland Hotel Riekonlinnassa, Ravintola Petronellassa ja Kaunispään Huipulla. Jazz soi myös Saariselän tunnelmallisessa tunturikappelissa, jonka toisen konsertin tuotto menee hyväntekeväisyyteen.

Sajoksessa saamelaista henkeä jazziin

Saamelaiskeskus Sajoksen lavalle Inarissa nousee Arctic Light -luontokuvakonsertissa uusi yhtye, Niillas Holmberg ja Šuvvaboját, joka on perustettu esittämään yksinomaan Veijo Länsmanin rakastettuja lauluja. Saamelainen henki puhaltaa, kun uudet ja vanhat tuulet kohtaavat kulttuurikeskuksen konserttisalissa. Konsertti toteutetaan yhdessä Ylä-Lapin luontokeskus Siidan Camera Borealis-luontokuvatapahtuman kanssa. Valkokankaalle konsertin aikana heijastettavat kuvat ovat Pertti Turusen ja Martti Rikkosen käsialaa.

Tutustu Kaamosjazz ohjelmaan: www.inarisaariselka.fi/kaamosjazz