Kirje Joulupukille

5-vuotias Injila piipahti hakemassa joulutunnelmaa Napapiiriltä. Mukana seurasi Irina-mummu. Kuva: Riitta Kemppainen-Koivisto

Joulupukille on lähetetty Napapiirille 17,5 miljoonaa kirjettä 198 eri maasta. Joulun aikaan joulun haltijan postilaatikkoon voi tipahtaa jopa 32 000 kirjettä päivässä, eniten Kiinasta, Puolasta, Italiasta, Englannista, Suomesta, Japanista ja Venäjältä. Viime jouluna kirjeitä tuli yhteensä n. 500 000.

Joulupukki myös lähettää kirjeitä, ja sellaisen voi tilata etukäteen. Tänä jouluna kirjettä pukilta odottaa Helsingissä asuva Injila Sardeye, 5v.

Helsingistä päivämatkan Joulupukin luo yöjunien välissä teki Injila mummonsa, Irina Paimetsin kanssa. Aika riitti jututtamaan pukkia, taputtelemaan poroja ja laatimaan lahjalistaa tulevaksi jouluksi.

Napapiirillä vielä hiljaiseloa

Joulupukin pajan pihapiirin tunnelmaan vierailijat johdatti kaiuttimista soljuva jouluinen tunnelmamusiikki. Jokaisessa tonttuputiikissa ja pajassa oli vielä rauhallista ja Intija pääsi ilman jonotusta istahtamaan Joulupukin viereen korkealla tornissa. Pukki osasi ohjeistaa lahjatoiveiden laatimisessa: Aina voi toivoa monta lahjaa, mutta ehkä yhden voi sitten saada.

Kun tärkeimmät lahjatoiveet oli pukille esitetty, oli aikaa kierrellä tonttukaupoissa ja laatia toivelistaa: Tuttipusu, tuttikarkkeja, jauhekarkkipussi, sininen suklaapussi, sininen taikalamppu, koottava käsirengas, ryhmähaulompakko. Ja ilmeinen jouluhitti: Frozen nukke, jonka nimiin löytyy kampaussarja, musiikkisarja, kauneudenhoitosarja, tarroja.

Poroa halaamaan

5-vuotias Injila piipahti hakemassa joulutunnelmaa Napapiiriltä. Mukana seurasi Irina-mummu.

5-vuotias Injila piipahti hakemassa joulutunnelmaa Napapiiriltä. Mukana seurasi Irina-mummu.

Pihapiirin takaa löytyi viimein poro, toinen Rovaniemen reissun kohokohta. Joulupukin apurina toiminut Tallitointtu tiesi kertoa, että paikalla olivat 3-vuotias Jukka-Poika, 6-vuotias Jermu ja Mara, 10 vuotta.
– Oliko Joulupukki niille kiltti? Sitten kun mä oon 10 vuotta, niin tullaan taas tänne.
– Jos oot kiltisti, välittää mummi matkaehtoja.
– Joo, mä haluun olla Joulupukin apuri.