Joulu tulla jolkuttaa

Joulun avaus Rovaniemen Napapiirillä kerää kaupunkilaiset ja matkailijat yhteiseen juhlaan. Kuva:©Visit Rovaniemi

Moni on huomannut kauppareissuillaan jo laskeutumisen jouluun. Makeat on asetettu hyllyille, joulukortit telineisiin ja punaväriä löytyy uusissa serveteissä ja kynttilöissä.

– Joulumakeisten myynti alkaa meillä jo lokakuussa, kun ensimmäisiä pikkujouluja aletaan järjestää. Suomalaisten maku kehittyy koko ajan kansainvälisemmäksi, ja tähän kysyntään me haluamme Lidlissä vastata. Kotimaisten suosikkien rinnalla myynnissä on monipuolisesti erilaisia Keski-Euroopasta vaikutteita saaneita konvehteja, marmeladeja, marsipaanituotteita sekä keksejä, kertoo Lidl Suomen osto-osaston johtaja Thomas Heinrichs.

Makeiset kääriytyvät lahjapaketeihin pikkuhiljaa ja postikorttien kirjoitteluun on vielä kuukausi aikaa. Lahjojen valinta alkaa olla joulusisustuksen kanssa ajankohtainen asia. Tunnelmaa luodaan Rovaniemellä Pajakylän tonttutunnelmalla ja kauppakeskusten omalla joulun avauksella.

Joulunavauksen show Pajakylässä 18.11.

Vaikka Joulupukin voi tavata vuoden jokaisena päivänä, on virallinen joulun avaustapahtuma Pajakylän vilkkainta aikaa. Avaustapahtumassa kello 16 nähtävä maaginen Joulunavauksen show tuo väkeä ja kuvausryhmiä paikan päälle ihastelemaan lunta ja tonttujen tepsuttelua jouluvalojen loisteeseen.

Kun Joulukausi julistetaan Pajakylässä avatuksi, kokoaa tapahtuma koko joukon tonttuja vastanottamaan joulumieltä, jonka luvataan laskeutuvat päivän hämärtyessä. Toiveena on yhdessä olo, toisista välittäminen ja yhdessä tekeminen. Arvoituksellisesti Joulupukki haluaa tänä vuonna muistuttaa meitä jostakin tärkeästä asiasta, mutta mistä? Luvassa on myös tonttujen johdattama tanssi jouluisten diskobiisien tahdissa.

Vuosittain yli 300 000 joulunystävää vierailee Napapiirillä.

Jouluostoksille yöhön asti 5.12.

Joulupukin yötä vietetään Rovaniemen kauppakeskuksissa. Rinteenkulman, Revontulen ja Sampokeskuksen kaupat sulkevat tiistaina joulukuun 5. päivä ovensa vasta kello 23.

Teksti: Riitta Kemppainen-Koivisto

Pääset lukemaan Lappilaisen maksutta täältä