Rovaniemen Kuninkuusravit 2018 tähyää korkealle

Visit Rovaniemen Sanna Kärkkäinen ja Kuninkuusravien Matti Rajaharju ovat tehneet töitä heinäkuun Kuninkuusravien eteen jo vuoden verran. Kuva: Visit Rovaniemi

Kun tavoitteena on yleisöryntäys ja ripaus kansainvälisyyttä, on Rovaniemen Kuninkuusraveihin valmistautuminen alkanut hyvissä ajoin. Luvassa on paljon Lapin taikaa, kun ravikuninkaalliset kruunataan Rovaniemen Mäntyvaaran raviradalla heinäkuun viimeisenä viikonloppuna. Mäntyvaaran rata saa kunnian toimia toista kertaa Kuninkuusravien juhla-areenana.

Tapahtumasta odotetaan maakunnan tulevan vuoden suurinta yleisötapahtumaa, kävijöitä odotetaan saapuvaksi yli 55 000. Markkinointia suunnataan aiempaa enemmän myös naapurimaihin länsinaapureiden pohjoisen alueen hevosihmisille.

Vuosi markkinointia takana

Järjestelyt etenevät nopeaa tahtia ja markkinointi on käynnissä. Kilpailijoita varten kaikki on jo kunnossa, remontti tehty ja valjastuskatos saatu valmiiksi. Seuraavaksi keskitytään laittamaan katsomoalue ja tapahtuman palvelut sellaiseen kuosiin, että ravivieraat viihtyvät.

– Edellisissä Kuninkuusraveissa 14 vuotta sitten paikalla oli 47 123 katsojaa ja nyt tavoitellaan kunnon nousua, Raviradan hallituksen puheenjohtaja Matti Rajaharju sanoo. Tarkoituksena on saada Ruotsin ja Norjan ravi-ihmiset liikkeelle ja sen myötä ripaus kansainvälisyyttä tapahtuman tunnelmaan.

Rovaniemen raviradan katsomoalue on amfiteatterimainen ja rinnekatsomon penkeille mahtuu istumaan yhtä aikaa 30 000 henkilöä. Viikonloppu oheisohjelmineen tulee olemaan ikimuistoinen, Rajaharju lupaa.

Majoitusta riittänee kaikille

Useille Kuninkuusravit on perinne ja niihin matkataan vuosittain riippumatta tapahtumakaupungista. Rovaniemen kaupunki matkailukeskuksena ja joulupukin kotikaupunkina on tottunut ottamaan suuren määrän matkailijoita vastaan. Kaupungissa ja sen lähiympäristössä on 8000 petipaikkaa, ja sen lisäksi yksityismajoitusta on saatavilla. Karavaanaritkin ilahtuvat, kun raviradan välittömään läheisyyteen tehdään kaksi camping-aluetta, joihin tulee yhteensä noin 800 vaunupaikkaa.

Visit Rovaniemi, alueen matkailumarkkinointiin keskittyvä taho, on tärkeä yhteistyökumppani. Vuoden ajaksi on sovittu yhteisiä aktiviteetteja ja näkyvyyttä tapahtumissa.

– Lapin tapahtumissa on taikaa, ja Kuninkuusravien tunnelma on tunnetusti ainutlaatuinen. Kauempaa saapuvien kannattaa nyt tarttua tilaisuuteen ja suunnitella kunnon kesäreissu Lappiin. Tule ajan kanssa, tutustu, äläkä kiirehdi pois, Visit Rovaniemen toimitusjohtaja Sanna Kärkkäinen neuvoo.

Pääset lukemaan Lappilaisen maksutta täältä