Taivas räiskymään!

Taivas komistuu perinteisesti uuden vuoden aattoiltana. Suuri ja komea uutuus on raketti nimeltään Hoomoilanen. Kuva: Suomen Rakettitukku Oy

Uusi vuosi nostattaa taivaalle savua ja räiskettä, valoa ja viuhuntaa, kun ilotulitteista nauttivat pääsevät juhlistamaan alkavaa vuotta 2018.

Jokavuotisia suosikkeja ovat pitkään kestävä ilotulitepata, kaunis jättiraketti tai komeasti kajahtava ilmapommi. Pienemmille juhlijoille riittää katseltavaksi papatit, kiinalaiset ja muut pienemmät tuotteet. Muutakin on tarjolla ja jokaiseen makuun löytyy patoja, raketteja, suihkuja, thundereita ja ilmapommeja.

Näyttävät padat

Padat ovat turvallisia, näyttäviä, mutta myös kalleimpia ilotulitteita. Padassa on toisiinsa tulilangalla kytkettyjä putkia, ja pata sytytetään yhdestä sytytyslangasta. Tämä helpottaa sytyttäjää, sillä upea ilotulitus syntyy vain yhdellä sytytyksellä.

Patoja myydään mitä mielikuvituksellisimmilla nimikkeillä; löytyy mm. KGB patalajitelma, Nitropurkki ja Ähäkutti. Viime vuonna hauskuutta lisäsivät Mega-Stalin, jossa on 50 vinkuvaa ja rätisevää ohjusta ja Kakkosnelonen, alle minuutin kestävä 37 laukauksen pakkaus. Tämän vuoden uutuuksia ovat Punakone-pata, joka ampuu viuhkassa 54 ammusta ja toinen uutuus-pata on 34:n laukauksen Venttikymppi.

– Patojen suosio kasvaa joka vuosi, kertoo Rakettitukusta Jorma Peltokorpi.

Myös Peltokorven oma suosikki on pata.

– Melkein isoihin patoihin kallistuisin, niissä tapahtuu joka vuosi tuotekehitystä ja kuluttaja kokee, että hintalaatusuhde on niissä hyvä. Kannattaa kokeilla, ja hämmästyä millaisia komistuksia padat ovat.

Raketeissakin uutuuksia

Sikariporras ja Titan ovat yksittäisten isojen rakettien sarjaa. Lupaus kuuluu, että rakettien efektit ovat häikäisevän upeita ja kooltaan ennennäkemättömän suuria. Mainoksen mukaan, kun pakkauksen 9 rakettia täräyttelee taivaalle, niin sen jälkeen on syytä paukutella henkseleitä, kun aplodeille ei meinaa millään tulla loppua. Uutuutena saadaan tähän vuoden vaihteeseen suuri ja komea HooMoilanen.

Suomi100 tuo uuden lisän rakettitaivaalle.

– Kyllä juhlavuosi näkyy tänä vuonna, meillä on oma Suomi100 kuvasto laadittu sitä varten. Uskomme, että juhlavuosi tulee kasvattamaan myyntiä, kuten Millenium vuonna 2000.

Mitä ulkomaalaiset yleensä suosivat?

– Ei ole kyllä oleellista eroa, euroalueella toiveet ja ilotulistusperinteet ovat hyvin samanlaisia ja saman tyyppisiä tuotteita ammutaan taivaalle juhlayönä.

Teksti: Riitta Kemppainen-Koivisto

Pääset lukemaan Lappilaisen maksutta täältä