Lappilainen Kelkkalehti; Hillclimb Saariselkä

Hillclimb päättää Saariselän talvikauden 12.5.2018

Viime vuoden luminen talvi ja pitkä kevät luovat uskoa siihen, että Saariselän rinteillä päästään kisaamaan vielä hillclimbien merkeissä toukokuun puolessa välissä eli 12.5.2018. Viime vuonna Saariselän rinteet avattiin kesäkuun puolella laskettelijoille, joten haave ei ole ollenkaan mahdoton.

Kolmannen kerran järjestettävä Suomen Moottoriliiton alainen Saariselkä hillclimb kisataan tuttuun tapaan Kaunispään rinteillä. Rata kulkee hyvin yleisön nähtävillä sisältäen jyrkkiä osuuksia, suuria korkeuseroja, portteja ja hyppyreitä. Koko rata on nähtävissä lähtöalueelta ja ravintolan terassilta.

– Nyt kahden hyvin erilaisen kevään jälkeen olemme paljon viisaampia mitä tulee hillclimb radan rakentamiseen. Olemme varmoja, että keväästä riippumatta rata saadaan rakennettua ja siinä päästään kisaamaan kauden viimeiset hillclimbit heittämällä”, lupaa Ylä-Lapin Moottorikelkkailijoiden Tero Lytz.

Tapahtuma on koko perheen kauden päätöstapahtuma. Viime vuoden malliin kisa-alueelta löytyy itse kilpailun lisäksi moottorikelkkojen maahantuojien pisteitä ja ohjelmaa lapsille. Lasten ohjattu kelkkailu keräsi hurjan suosion nuorempien katsojien keskuudessa edellisenä vuonna, kun tulevat hillclimb kuskit pääsivät testaamaan lapsille rakennettua rataa.

Ja kuten kunnon kisoihin kuuluu, myös hillclimb tunnelmissa juhlitaan Saariselän yössä!

Pääset lukemaan Lappilaisen ja Kelkkalehden maksutta täältä