Lappilainen Kelkkalehti; Pääkirjoitus

Arvoisa kelkkailija

Viime kaudella Lapissa oli lunta todella hyvin ja kausi jatkui erittäin pitkään. Taustalla oleva kuva on otettu kesäkuun puolivälissä keskiyöllä auringon paistaessa 24 tuntia vuorokaudessa. Tuleva kausi on myös alkanut lupaavasti. Tätä kirjoitettaessa on lokakuu ja lunta on jo koko maassa.

Uusien kelkkojen toimitukset ovat alkaneet ja kelkkakansa puhkuu intoa. Ja mikäpäs on uutta odottaa, sillä tälle kaudelle on kaikilla merkeillä hienoja uudistuksia. Toki ei kelkan tarvitse olla uusi, jotta sillä voi pitää hauskaa ja nauttia ajamisesta. Viime toukokuussa eräässä lapsille järjestetyssä kelkka-ajotapahtumassa tämän kiteytti 4-vuotias nuori mies toteamalla – Kyllä mun kelkka oli näistä kaikkein paras, koska se on mun oma. Juuri näin. Tärkeintä on, että on kelkka, jolla voi ajaa. Ja jos ei ole omaa, aina voi lainata tai vuokrata kunhan vain pääsee ajamaan.

Lappi jos mikä on paikka, jossa ajamaan pääsee. Kelkkailulla on erittäin suuri merkitys Lapin ihmisille ja Lapin kävijöille. Yhdelle se on harrastus, toiselle työ tai bisnes, joillekin ainutkertainen elämys. Kelkkailun ympärille rakennettu matkailu infrastruktuuri on hyvin monipuolinen ja kehittyy jatkuvasti lisää.  Lapissa on hieno, hyväkuntoinen ja monipuolinen reitistö, joka tarjoaa koettavaa kaikentasoisille ajajille. Tälle kaudelle on tullut myös lisää umpisen ajoalueita ja useampi toimija tarjoaa safareita sekä opastusta kuinka umpihangessa ajetaan.

Hyvää lunta ja hyviä ajoja toivottaen

Pera Hussi
Päätoimittaja

Pääset lukemaan Lappilaisen ja Kelkkalehden maksutta täältä