Pohjoista olutta pohjoisen raaka-aineista

Pohjoista arktista makua saadaan Tornion Panimosta. Juomia on riittänyt vain pohjoisen janoisille, mutta jatkossa asiakaskunta laajenee etelään. Kuva: Sangen Oy

Tornion Panimolla on kasvuvire päällä. Vauhdikkaasti alkanut toiminta kasvattaa pohjoisessa viljeltyjen ja jalostettujen raaka-aineiden käyttöä tuotannossaan. Seuraavaksi alkaa yhteistyö Tyrnävän Myllyn kanssa, jonka perinteisessä kivimyllyssä jauhama vilja soveltuu laatunsa puolesta käsityöläisoluiden raaka-aineeksi.

– Suosimme tuotannossamme aromikkaita ja puhtaita pohjoisen raaka-aineita. Tyrnävän Mylly pohjoista viljaa jalostavana lähimyllynä osoittautui meille mitä luontevimmaksi kumppaniksi, kun etsimme olueemme laadukasta lähikauraa, kertoo panimon johtaja Kaj Kostiander.

Panimo työllistää ja laajentaa

Yhteistyö paikallisten tuottajien kanssa lisääntyy. Myös alueen kunnat ovat innoissaan voimakkaassa kasvussa olevasta uudesta toimijasta ja sen vaikutuksesta työllisyyteen. Laajennus on parhaillaan käynnissä ja tehtaan vuosikapasiteetti kymmenkertaistuu kevättalven aikana.

– Etupainotteinen markkinointi ja maistuvat tuotteet ovat synnyttäneet panimon ympärille positiivisen ongelman. Kysyntää on moninkertaisesti enemmän kuin tarjontaa. Tuotteita on riittänyt toistaiseksi vain Pohjois-Suomeen, mutta laajennuksen jälkeen pääsemme vastaamaan myös muun Suomen kysyntään, kertoo panimon markkinointijohtaja Jami Teirikari.

Lappilainen lehden pääset lukemaan maksutta täältä