Tunturimaraton Pyhällä 12.8.

Elokuinen juoksutapahtuma, Pyhän Tunturimaraton on mahdollisuus myös lyhyemmän reitin valitseville. Kuva: Pyhätunturi Oy/ Jaakko Posti

Suomen kaunein ja monipuolisin maratonmatkojen juoksukilpailu nähdään Pyhällä, kun Tunturimaraton kisataan kansallispuiston poluilla lauantaina 12. elokuuta.

Jos täydet 43 kilometriä teknisiä ja monipuolisia reittejä pitkin tuntuvat liian pitkiltä, on vaihtoehtoina juosta myös 32, 21,5 tai 10 kilometriä. Kannustusjoukot voivat asemoida itsensä esimerkiksi Kultakeron huipulle, jonne kannustusjoukot pääsevät halutessaan maisemahissin kuljettamina, toisin kuin itse kilpailijat tai Karhunjuomalammelle, jonka maratoninjuoksijat ohittavat kahdesti. Matkan varrella Karhunjuomalammelle reitille osuu myös Suomen syvin tunturikuru Isokuru, Pyhänkasteen putous sekä Uhriharju, siis kansallispuiston melkeinpä suosituimmat nähtävyydet.

Juoksijat lähtevät matkaan 12. elokuuta kello 9.

Lappilaisen pääset lukemaan maksutta täältä