Saamelaispoika Nigan seikkailut kuvina Hetassa

Niilo Aikion lasten ja nuorten novellikokoelma Nigan toinen osa on pian kaupoissa saatavilla. Kirja ilmestyy saamelaisten kansallispäivänä 6. helmikuuta ensi vuonna kaikilla kolmella saamenkielellä. Kirjan kustantaa Saamelaiskäräjät ja suomenkielisenä Nema.

Saamelaiskirjailija Niilo Aikio on Nigan tavoin elänyt lapsuutensa ja nuoruutensa Pulmankijärven erämaakylässä tuona samana ajankohtana kuin mistä kirja kertoo ja hänellä on aito kosketus kirjansa olosuhteisiin. Aikion värikäs ja sujuva kieli loihtii silmiemme eteen uskomattomia ja jännittäviä tapahtumia, jotka kiehtovat erilaisuudellaan ja aitoudellaan.

Enontekiön näyttelyssä Tunturi-Lapin luontokeskuksessa on esillä kuvittaja Marketta Nilsenin kuvituskuvia kirjasta 30.11. asti.

Pääset lukemaan Lappilaisen täältä