Helukan huoltotukikohta poistuu

Helukan huoltotukikohta Kolarissa sai huutokaupassa uuden omistajan. Kuva: Metsähallitus

Metsähallitus lopettaa Kolarin Ylläksen Helukan huoltotukikohtansa. Jatkossa Pallas- Yllästunturin kansallispuistoa huolletaan Äkäslompolon luontokeskus Kellokkaasta, Tunturi-Lapin luontokeskuksesta Hetasta ja Pallasjärven huoltotukikohdasta käsin.

Työ siirtyy yrittäjille

200 neliömetrin Helukan tukikohta sijaitsee Äkäslompolossa ja se rakennettiin vuonna 1996. Tukikohdasta luopuminen liittyy toimintatapojen kehittämiseen, jossa kansallispuiston huoltoa yksityistetään sopimusyrittäjien tehtäväksi. Sopimusyrittäjät ovat jo aiemminkin tehneet muun muassa kansallispuiston polttopuuhuoltoa.

Kansallispuiston oman huoltotoiminnan supistumisen takia Helukan tukikohta tulee Luontopalveluille tarpeettomaksi. Kenttätoiminnan siirtyminen luontokeskuksiin edellyttää rakennusteknisiä muutostöitä, jotka ovat parhaillaan käynnissä.

Myös Ounasjärvi lakkaa

Metsähallituksen tarkoituksena on jatkossa luopua myös Enontekiön Hetassa sijaitsevasta Ounasjärven tukikohdasta, josta kenttätoiminta siirretään Tunturi-Lapin luontokeskuksen tiloihin. Kiinteistöjen myynti toteutetaan Metsähallituksen Kiinteistökehitys-yksikön toimesta.

– Helukan kohteesta käytiin huutokauppa, ja uuden omistajan kanssa ehdittiin kaupat tehdä jouluviikolla, kertoo asiaa Metsähallituksen puolelta hoitanut myyntineuvottelija Lea Pirttilä.

Pääset lukemaan Lappilaisen maksutta täältä