Kallin Hiihtokeskus on suosittu lähirinne  

Keminmaan Kallinrinteet ovat kohta valmiina palvelemaan lisääntyvää matkailijamäärää Meri-Lapissa.

Meri-Lapin talviurheilun mekka Keminmaassa on Kallin hiihtokeskus. Siellä voi harrastaa laskettelun lisäksi murtomaahiihtoa, laskea pulkkamäessä sekä samoilla lumikengillä huikean hienossa ja vaihtelevassa maastossa. Alueella on profiililtaan hyvin vaihtelevia hiihtolatuja sunnuntaihiihtäjille kuin myös vaativia reittejä kilpahiihtoon.

Temppusuksille ja -laudoille on rinteen Parkissa kolmen boxin linja ja runsaasti erilaisia reilejä, pressejä ja suorituspaikkoja, joissa voi opetella uusia tai päivittää vanhoja taitoja. Ilkka Yli-Öyrä Kallilta lupaa, että parkkiin panostetaan tänä talvena lisää ja rakenteilla on muun muassa pipe.

– Pipen koko on vielä auki. Lisäksi jatkamme perinteitä järjestämällä melkeinpä viikoittain muun muassa slopestyle-kisoja.

Aktiivit mukana opetuksessa

Kalli Snowboard Dudes lumilautailu- ja lasketteluseuran aktiivit opettavat 5-12-vuotiaita alkuun. Aloittelijat suorittavat Dumle-hiihtokoulun ja kauden aikana parisataa innokasta lasta oppii laskemaan, temppuilemaan sekä myös käyttäytymään rinteessä.

– Snowboard Dudes on henkilökunnan lisäksi silminä ja korvina rinteessä, jossa huomioidaan, että kaikki pysyvät näkösällä. Pyrimme kaikinpuoliseen turvallisuuteen, koska mielestämme se on yksi lähirinteen tarkoitus, liikunnanilon tarjoamisen lisäksi.

Alueella voi tulevana talvena myös pyöräillä. Fatbikeja saa vuokralle ja niille muovataan oma reitti hiihtoreittien oheen.

Kalli mukana matkapalveluissa

Meri-Lapin alue on tullut pikkuhiljaa tutuksi myös manner-Euroopan ja Aasian maiden turisteille. Meri-Lapin Matkailun kanssa tehdään lisääntyvää yhteistyötä, jotta varsinkin joulun ajan turistit saavat kokea lumisen ihmemaan.

– Matkailijat ovat pääosin kokemattomia suksilla, joten mukavan kotoisa rinne on heille sopivankokoinen hiihtämisen opettelemiseen.

Teksti ja kuvat: Maaret Mattila

Pääset lukemaan Lappilaisen ja Kelkkalehden maksutta täältä