Syötteen kansallispuiston kävijämäärä kasvussa

Isosyötteen huippu on monen retkeilijän etappina Koillismaalla. Kuva: Eeva Mäkinen

Käyntimäärät kasvavat Syötteellä ja osoittavat alueen vetovoimaa. Kasvua viime vuoteen oli 30%. Erilaiset tapahtumat vetivät vieraita, ja luvusta on kiittäminen myös viime talven hienoja hiihtosäitä.

Iso-Syötteen huippu. Kuva: Eeva Makinen

– Kasvu Syötteen kävijämäärissä varmasti jatkuu, sillä alueen retkeilyreittejä on kunnostettu ja tuotteistettu pitkin syksyä. Kunnostuksen yhteydessä muun muassa maastopyöräilypalvelut paranevat entisestään, ja tuotteistaminen jatkuu asiakaslähtöisesti yhdessä yrittäjien kanssa, erikoissuunnittelija Heidi Lumijärvi sanoo.

Riisitunturi ja Oulanka vetävät väkeä

Kainuun ja Koillismaan kansallispuistoista nousussa on myös Riisitunturi. Laajojen rinnesoiden ja vaaramaisemien kansallispuisto houkutti elokuun loppuun mennessä 10 prosenttia enemmän kävijöitä kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Riisitunturin saavutettavuutta on parannettu vuosien kuluessa muun muassa puistoon menevän tien leventämisellä ja pysäköintialueen rakentamisella.

Oulangan kansallispuisto on edelleen suosituin Koillismaan kansallispuisto, ja suosio kasvaa tasaisesti, mutta varmasti. Siellä todellinen käyntimäärien kasvu ei näy suoraan seurantaluvuissa, sillä seurantamenetelmiä on tarkennettu.

– Oulangan historia on muihin Kainuun ja Koillismaan retkikohteisiin nähden pitkä. Viime vuonna kuusikymppisiään juhlineen kansallispuiston luontokeskuksessa vietetään ensi vuonna 30-vuotisjuhlia, aluepäällikkö Matti Tapaninen sanoo.

Kävijämäärät

Hossa 100 000
Syötteen kansallispuisto 39 308
Riisitunturin kansallispuisto 20 217
Oulangan kansallispuisto 135 390

Pääset lukemaan Lappilaisen maksutta täältä