Joulun koristelijoille kirjavinkit

Niille, jotka ovat käsistään näppäriä, merkitsee jouluun valmistautuminen aivan erityistä aikaa vuodesta. Luonnossa liikkuja ehtii ottaa talteen rahkasammalet, kävyt ja katajanoksat, löytää karpalot ja kuivattaa pihlajanmarjat valmiiksi joulun koristelua varten.

Innoittajana toimii hyvin Docendon julkaisema tuore Linda Peltolan Puutarhan syksy, kodin lämmin joulu -kirja. Kuvien täyttämä tietokirja innostaa lukijaa katsomaan parveketta ja kuistia uusin silmin. 

Suomalainen joulukoti näyttäytyy vihreänä ja valkoisena, johon sekaan on heitetty vain ripaus punaista. Koti on maalaiskoti, kanelitangot solmitaan aidolla narulla yhteen ja sijoitetaan kranssiin. Kirjassa on myös linkit kodin sisustajien unelmablogeihin ja blogistien koteja esitellään jouluasuisena unelmakotina.

täynnä tarinoita – niinpä tässä kirjassa on monta tarinaa, jotka kaikki kertovat välittämisestä ja lempeydestä, joulun hengestä. Kuulemme kertomukset koiran ja tytön ystävyydestä, pajutöiden tekijästä, kranssipajan pitäjästä, pienistä kissanpennuista ja tietysti jouluun hurahtaneesta Vesa-tontusta.

Ilona Pietiläinen asettelee Satumainen joulu – kauneimmat sisustukset ja herkullisimmat reseptit -kirjassaan joulumielen sydämeen.

Kodin sisustaminen alkaa jo hyvissä ajoin marraskuussa talvivalojen virittämisellä. Pihalle saadaan pakkasten tullen jäälyhtyjä, joissa on marjoja ja siemeniä. Ruostuneet, vanhat lyhdyt täytetään sammalella ja kukkasilla. Kuusi tuodaan sisälle pieneen olkikoriin ja asetetaan minimalistiseen tyyliin ikkunan laudalle valkoisten koristeiden kera. Reseptien joukossa on herkkuja, mutta uudella tyylillä ja muotilla rakennettuna.

Pietiläinen johdattaa joulusta jatkoa myös ensi vuoteen. Hän on tallentanut runoja, aforismeja ja kätten töistä pitäville Tärkeimmät hetket, kauneimmat ajatukset -kalenterin vuodelle 2018.

Joulun tunnelmaan pääsee virittymään syksyn uusien kirjojen myötä. Minimalismi, maalaismaisema ja valkoinen ovat tämän joulun kodin sisustamisen trendit.

Teksti: Riitta Kemppainen-Koivisto
Kuvat: Docendo

Pääset lukemaan Lappilaisen maksutta täältä