Sallasta maata myyntiin

Joululahjapakettiin pala maata Sallasta. Täysin mahdollista. Omaansa olivat viime kuussa tutustumassa singaporelaiset Hon Kok Wai ja Michelle Tan. Michelle sai maapalan syntymäpäivälahjaksi poikaystävältään ja oli onnellinen omasta taustalla näkyvästä männystä. Kuva: Kati Vesalainen

Etelä-Afrikasta asti on ollut kiinnostusta ostaa maata Sallassa. Keskellä ei mitään on Sallan sijainti kartalla, ja sellaisenaan hyvä myyntivaltti.  Nyt jo 30 eri puolilta maailmaa olevaa uutta maanomistaa pitää hallussaan noin 100-neliöisiä maapaloja Märkäjärven tuntumassa, 3 kilometrin päässä Sallan kirkonkylältä.

Omistajat voivat tehdä tontillaan monenlaisia asioita: retkeillä, istuttaa puita, kerätä marjoja, tehdä linnunpöntön. Tontteja on löytynyt googlaamalla, kun vaikka on etsinyt paikkaa, jossa voisi telttailla milloin itse haluaa.

Maata perinnöksi

Uusille omistajille on houkuttimena toiminut myös se, että pääsee omistamaan jotain, jonka voi sitten sukulaisilleen jättää perinnöksi. Joku on halunnut, että on varma paikka, jonne voi tuhkansa ripotella, kun sen aika tulee.

Syksyn mittaan on tonteilla piipahdettu nukkumassa, ihailemassa luontoa ja tutustuttu ystävällisiin sallalaisiin. Jollekin lumisade on tullut yllätyksenä, mutta sekin on koettu vain pieneksi haasteeksi yöpymiselle.

Kaikki maapalat sijaitsevat Märkäjärven tuntumassa noin 3 kilometrin päässä Sallan kirkonkylältä. Kun tontin haluaa ostaa, tulee ilmoittaa, että tulee kunnioittamaan luontoa. Kauppa tehdään Unelmaa.com-yrityksen kanssa.

– Sallassa asuu tällä hetkellä 0,7 henkilöä neliökilometrillä. Kyllä tänne väkeä mahtuu, matkailukoordinaattori Kati Vesalainen sanoo.

Pääset lukemaan Lappilaisen maksutta täältä