Matkailun kasvu jatkuu Sallassa

Salla on tunnettu rauhallisena ja aitona kohteena, joka tarjoaa upeita elämyksiä lappilaisessa luonnossa ympäri vuoden. Kuva: Jonne Vaahtera

Ulkomaiset matkailijat ovat ottaneet Sallan omakseen. Heidän yöpymiset kunnassa lisääntyivät viime vuonna hurjat 42,8 prosenttia. Kotimaisia turisteja kävi entiseen malliin ja yhteensä majoituksia kirjattiin  138 000. Kasvuluvut ovat Suomen suurimpia, koko Lapissa matkailu kasvoi 3 prosenttia.

Sallassa kasvua oli kaikkina vuodenaikoina.

Hollanti ja Espanja löytävät kuntaan

Ulkomaisista matkailijoista Sallassa vierailee eniten hollantilaisia ja espanjalaisia. Heitä seuraavat matkailijat Venäjältä, Britanniasta ja Saksasta.

– Olemme tehneet pitkään yhteistyötä hollantilaisen ja espanjalaisen matkanjärjestäjän kanssa. Hyvän yhteistyön tulokset näkyvät nyt tilastoissa hienoina kasvulukuina, sanoo Matkalle Sallaan ry:n hallituksen puheenjohtaja Tuija Kääriäinen.

Suomalaisten Salla

Vahvasta ulkomaisten matkailijoiden kasvusta huolimatta suurin osa eli noin 69 prosenttia Sallaan matkustavista on edelleen suomalaisia. Salla tunnetaan kotimaassa rauhallisena ja aitona kohteena, joka tarjoaa upeita elämyksiä lappilaisessa luonnossa ympäri vuoden.

– Kotimaiset matkailijat tuntuvat nyt etsivän Lapista kohteita, jotka tarjoavat helpon pääsyn luontoon sekä rauhaa ja hiljaisuutta. Salla vastaa juuri näihin asiakkaiden toiveisiin, Kääriäinen kertoo.

Sallassa kasvuluvut ovat Lapin ja Suomen korkeimpia jo toista vuotta putkeen. Vuonna 2017 Salla oli koko Suomen matkailun kovin kasvaja ja kasvu jatkui vahvana myös vuonna 2018. Kasvua rajoittavana tekijänä on majoituskapasiteetin riittävyys. Tähän on näköpiirissä muutosta.

– Positiivisesta kehityksestä johtuen investointikysyntä Sallaan on selvästi kasvussa ja uusien eri vaiheissa olevien rakennushankkeiden etenemisen myötä pääsemme jatkamaan hallitulla matkailun kasvulinjalla, toteaa kunnanjohtaja Erkki Parkkinen.

 

Lappilainen