Pyhällä Huttu-Ukko herää eloon

Pyhätunturilla päästään kokeilemaan pakohuonepeleistä sovellettua Escape Pyhä rinneseikkailua huhtikuussa. Kuva: Jani Karppa

Vuoden 2017 hiihtokeskus Pyhä ja Escape Room Helsinki tuovat keväthangille ainutlaatuisen pakohuonekokemuksen maailmassa. Kahden viikon Escape Pyhä -tapahtuma tekee Pyhän hiihtokeskuksesta ison pakohuoneen, missä arvoitukset kuljettavat laskijaa pitkin tunturia. Tämän kauden peliuutuus hyödyntää tarinassaan Pyhän ainutlaatuista ympäristöä ja paikallista Huttu-Ukon legendaa.

Pakohuone ulkosalla

Uusi pakohuonepeli on lajissaan ainutlaatuinen maailmassa. Pakohuonepelejä on toteutettu ulkona aiemmin, mutta tunturiympäristöön ja yhdistämällä peli laskemiseen ei koskaan. Ensimmäinen peli on ideoitu ja toteutetaan yhteistyössä Escape Room Helsingin kanssa. Pelin nimi on The Lost Spell, missä pelaajat yrittävät pelastaa Pyhätunturin Pakkasnoidan petollisilta suunnitelmilta löytämällä Huttu-Ukon kadonneen loitsun.

– Pelkkä tunturin nimi saa mielikuvituksen laukkaamaan jo hurjaa vauhtia, mutta kun siihen yhdistetään ripaus paikallista legendaa ja pelin tuomaa tarinallisuutta, syntyy jotain todella koukuttavaa. Tässä yhteistyössä on ollut alusta asti sellaista taikaa, mistä ei voinut kieltäytyä, kuvailee Escape Room Helsingin toinen perustaja Yvonne Karsten.

Lisää elämyksiä rinteeseen

Escape Pyhä on osa Pyhätunturi Oy:n suunnitelmaa kehittää rinne-elämystä tarjoamalla uusia syitä asiakkaille seikkailla tunturissa. Pakotunturin lisäksi Pyhä on tälle kaudelle uudistanut muun muassa tunturin huipun elämystarjontaa niin laskeville kuin käveleville asiakkaille ja tunturin vapaalaskutarjontaa tekemällä lajista entistä helposti lähestyttävämmän.

– Pyhätunturin omaleimaisuutta on kehitetty pitkäjänteisesti jo useamman vuoden ajan ja on hienoa, että tämä ei ole jäänyt muilta huomaamatta, kertoo Pyhätunturi Oy:n digitaalisen liiketoiminnan ja markkinoinnin johtaja Reino Tikkanen.

– Pyhätunturi kansallispuistoineen on suuri alue fyysisiltä mitoiltaan, mutta itse hiihtokeskus on ketterä ja vielä melko pieni toimija pohjoisessa. Tämän ansiosta voimme helposti kokeilla uusia palvelukonsepteja, mitä isot keskukset eivät välttämättä kokonsa puolesta pysty kannattavasti tarjoamaan, Tikkanen jatkaa.

Huhtikuussa liikkeelle

Escape Pyhä tapahtuma tuo lisäsisältöä Pyhätunturin rinneseikkailuihin 7.–22. huhtikuuta. Liikkuminen pelialueella vaatii voimassaolevan hissilipun ja seikkailu maksaa 10€/henkilö. Pelaajat lähtevät liikkeelle 15 minuutin välein ja yhteen lähtöön voi kerrallaan osallistua 2–5 henkilöä. Seikkailu kestää noin 2–3 tuntia. Escape Pyhä sopii erittäin hyvin myös isommille ryhmille, kuten yrityksille ja kouluille.

Pääset lukemaan Lappilaisen maksutta täältä