Messuväelle monenlaista tarjontaa Lapissa

Monen remontoijan urakka alkaa hyvästä suunnittelusta. Sitä ennen kannattaa tutustua kodin rakentamisen mahdollisuuksiin ja uutuuksiin 2018 rakentajamessuilla 28.-29.4. Rovaniemellä.

Rakentaja 2018 messut 28.-29.4.

Huhtikuun viimeinen viikonloppu tarjoaa Rovaniemellä kiinnostavaa nähtävää ja koettavaa rakentajamessuilla. Kun näytteille asetetaan rakentamiseen ja remontointiin liittyviä tuotteita ja palveluita, ei voida välttyä myös nappaamasta mukaansa vinkkejä sisustamiseen ja vapaa-ajan asumiseen.

Moni saapuukin paikalle tähtäimessä löytää ideoita uuden kodin rakentamiseen tai vanhan entisöintiin. Silloin hakusessa ovat neuvot keittiön kalusteiksi, pihan terassin materiaaliksi tai oman rakkaan mökin uudistamiseen. Usein messuosastoilta kerätyt esitteet seuraavat kotisohvalle, jolloin alkaa tarkempi tutustuminen uutukaistuotteisiin ja pohtiminen siitä, mikä juuri omaan kotiin sopisi parhaiten.

Sisustaminen kiinnostaa aina

Jos uutta kotia ei ole tiedossa, eikä nykyinen koti juuri isompaa remonttia kaipaa, voi aina tehdä pieniä uudistuksia sisustamalla. Sisustajille avautuukin rakentajamessuilla mahdollisuus nähdä, millaisia ovat uudet maalit ja trenditapetit ja mitä erityistä on tullut juuri tänä vuonna tarjolle.

Lappi Areenalle saapuu myös Suomen Kaunein Koti -ohjelmasta tuttu sisustussuunnittelija Milla Alftan. Milla esiintyy molempina päivinä ohjelmalavalla ja on myös messukävijöiden tavattavissa. Kannattaa ottaa kotoa lähtiessä kuva tai kodin pohjapiirros mukaan, ja kysyä, mitä mieltä Milla on tilan käytöstä ja millä vinkeillä voisi päästä eteenpäin kevätuudistuksessa.

Messuilla on esillä huonekaluja, keittiöitä ja kodin tekniikkaa. Saat mallia kylpyhuoneen ja saunan remontointiin ja näet, millaista on tämän vuoden lifestyle. Tarjolla on materiaaleja ja tarvikkeita kotiin ostettavaksi ja nähtävillä eri pintamateriaaleja, sisustustuotteita ja -palveluita sekä tekstiilejä. Kotiin ja vapaa-ajan asunnoille esitellään takkoja ja tulisijoja. Uuden kodin etsijöille on tarjolla talopaketteja ja tietoja vapaista tonteista, rahoitusvaihtoehdoista ja rakennusluvista.  Moni saa myös vinkit järkeviin lämmitysjärjestelmiin, energian säästämiseen, LVI-ratkaisuihin, terassien tekoon ja äänentoistoon.

Rovaniemen Kädentaitomessut 5-6.5.

Rovaniemeläinen Ester Visual on mukana kädentaitomessuilla 5.-6.5. Kuva: Elisa Ahonen

Vapun jälkeisenä viikonloppuna on vuorossa Lappi Areenalla Rovaniemen Kädentaitomessut. Silloin yhdistyvät hyvä suunnittelu, aidot materiaalit ja tekemisen taito. Näytteille asettajina on kotimaisia kädentaitajia, jotka tarjoavat laadukkaita koriste- ja käyttöesineitä, yksilöllisiä vaatteita ja asusteita aikuisille ja lapsille sekä paljon muuta nähtävää. Messuilla voi hankkia myös tarvikkeita ja työvälineitä ja ihastua työnäytöksistä.

Lapin Erämessut 10.-13.5.

Erämessut kokoaa perinteisesti alan harrastajat pohjoiseen Lappi Areenalle. Kuva: Erämessut

Messuilu Lappi Areenalla jatkuu, kun yhdeksännen kerran järjestettävät Lapin Erämessut polkaistaan käyntiin. Nämä neljä päivää kestävät messut ajoittuvat helatorstaille, joka on pyhäpäivä. Messut päättyvät äitienpäivänä.

Viime vuonna 3-päiväisillä erämessuilla kävi yli 20 000 kävijää, ja nyt sopii odottaa kävijämäärän kasvua. Erämessut ovat eräihmisten kohtauspaikka, jossa alan välinevalmistajat ja maahantuojat kohtaavat käyttäjiä. Silloin paljastuu, millaisia ovat uusimmat erätavarat, valikoimat ja uutuudet.

Messuilijoille ja niiden järjestäjille, talkoolaisille ja esittelypisteiden pitäjille toivotaan rutkasti aurinkoista säätä, lempeitä ilmoja muutoinkin, paljon uutta tietoa ja vilkasta kaupantekoa!

Teksti: Riitta Kemppainen-Koivisto

Pääset lukemaan Lappilaisen maksutta täältä