Sadat sateenvarjot Valtakadun ylle

Valtakatu Rovaniemellä herää entisestäänkin hehkeämpään kesään. ravintoloita, käsityöputiikkia, kahvilaa ja kaikkiin pääsee piipahtamaan suoraan sateenvarjojen alta! Kuva: Arctic Art and Design

Rovaniemen Valtakatu muuttuu taidekaduksi tänäkin kesänä. Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetylle tapahtumalle on myönnetty palkintoja, kuten Rovaniemen Vuoden kulttuuriteko 2017 -palkinto. Tunnustusten innoittamana tapahtuman pääorganisaattori Arctic Light Hotel haluaa tuoda taiteen tänäkin kesänä tuomaan väriä ja elävyyttä kaupunkikuvaan. Luvassa on muun muassa satoja sateenvarjoja Valtakadun ylle.

Arctic Art and Design -taidenäyttely avataan Valtakadulle 15.6. kello 18 koko kesäksi aina elokuun 26. päivään saakka.

Taidetta kaikille

Taidekesä on kaikille avoin ja ilmainen. Sen tavoitteena on saada sekä rovaniemeläisiä että kaupunkiin saapuvia vieraita pysähtymään, hymyilemään ja nauttimaan hetkestä. Järjestäjien mielestä on tärkeää luoda kaupungin keskustasta mukava ja kaunis paikka, jonne on hauskaa tulla ihailemaan taidetta ja ihmettelemään värikkyyttä.

Tänä vuonna Lapin yliopiston muotoilijaopiskelijat ovat suunnitelleet ja luoneet uniikkeja kangastaideteoksia, jotka ilmestyvät Valtakadulle ennen avajaispäivää. Tämän vuoden teemana teoksissa on Lapin puhdas vesi ja ilma. Puhtauden symbolina ripustetaan satoja sateenvarjoja Valtakadun ylle.