Luostolla klassista

Pyhätunturin maisemissa ja Aittakurussa soitetaan osa Nuorten LuostoClassic- konserteista. Kuva: Sodankylän kunta

LuostoClassic-festivaalin keskeisenä päämääränä on ollut tuoda korkealaatuista klassista elävää musiikkia sinne, missä sitä on harvoin tarjolla, tarjota ainutlaatuisia elämyksiä Lapin kauniin tunturimaiseman sylissä niin yleisölle kuin esiintyjille.

Vuodesta 2014 lähtien ovat nuoret soittajat opettajineen kokoontuneet orkesterileirille. Perinne jatkuu, ja Nuorten LuostoClassic tuo edelleen Pyhä-Luoston maisemiin tuttua tunnelmaa ja ilmapiiriä.

Pääkonsertti 11.8.

Nuorten LuostoClassic on Sodankylän kunnan tuottama, nuorille lappilaisille muusikoille suunnattu orkesterileiri. Sen päätehtävä on valmistella viikon kestävän orkesterileirin aikana konsertillinen musiikkia pääkonserttiin Ukkoluoston lavalle lauantaille 11.8. kello 13. Pääkonsertin ohjelmisto rakennetaan kahden solistinumeron, Mozartin viulukonserton ja Tsaikovskyn sellokappaleen ympärille.

Orkesterileiri soi Pyhä-Luoston alueella viidettä kertaa. Orkesteria ja pienempiä kamarimusiikkikokoonpanoja voi kuulla leiriviikon aikana. Keskiviikkona 8.8. leirin opettajat ja oppilaat soittavat Sodankylän vanhassa kirkossa kello 17 ja valtuustosalissa kello 19. Torstaina 9.8. kello 18 kuullaan Ahvenlammella opettajien ja oppilaiden kamarikonsertti. Perjantain 10.8. aamuohjelmassa kello 10 on kevyt musiikillinen vaellus Luoston maisemissa. Tätä Music Goes to the Fells -luontoretkeä johdattavat paikalliset Kairankutsu-ohjelmapalveluyrityksen oppaat sekä orkesteri soittajat.

 

Lappilainen