Naiset metsästämään 14.-16.9.

Jänismetsällä naisporukalla. Kuva: Laura Lindström

Metsästysseurojen keski-ikä kasvaa koko ajan. Apuun tarvitaan lisää naisia, joitten osallistumista metsästykseen ja seurojen toimintaan halutaan lisätä. Oikaraisen erä- ja kalamiesten ja Sierijärven metsästysseuran väki päätti laittaa toistamiseen pystyyn naisten oman metsästysleirin.

– Naiset tulevat olemaan iso voimavara, että seurat pysyvät tulevaisuudessa elinvoimaisena, kertoo naisten omaa metsästysleiriä valmisteleva ja leirin johtaja Johanna Erholtz.

Kynnys matalaksi

Syyskuun metsästysleirillä asioita käydään läpi naisten lähtökohdista käsin ja metsästyksen eettisiä arvoja kunnioittaen.

– Yhteinen suunnitteluryhmä laatii leirin sisällön ja vastaa järjestelyistä. Kaikki talkoolaiset ovat olleet innolla mukana perunankuorimisesta lähtien, vahvistaa Erholtz.

Osallistujia eri puolilta

Osallistujat viime syksynä olivat eri puolilta Suomea, mutta enemmistö Lapista. Niin myös tänä syksynä. Opittavaa on.

– Kokemuksesta voin kertoa, että usein olen joutunut oppimaan asioita kantapään kautta. Aseen hankinnassa naisille on aivan eri vaatimukset kuin miehille. Esimerkiksi tukin perä voi olla liian pitkä ja ase kokonaisuudessaan raskas. Kun omaa asetta hankkii, hankinnassa on huomioitava suorituskyky ja käytettävyys, mitä sitten metsästääkään, selvittää Erholtz.

Simulaatioharjoitus kuuluu naisten metsästysleirin ohjelmaan. Taitoja voi kokeilla niin haulikoilla kuin kiväärilläkin. Kuva: Johanna Erholtz

 

Perintöase saattaa hiivuttaa innon

Metsästysleirin johtaja tietää, että monen naisen ase, joka on perintönä saatu, saattaa karistaa kaikki metsästyshalut. Naisille sopivia metsästysvaatteita joutuu etsimään tai käyttämään miehille suunniteltuja eräkamppeita.

– Onneksi Suomesta saa nykyisin metsästysvaatteita jo kohtuullisesti, ja naisille sopivia löytyy ainakin verkkokaupoista. Metsästystilanteissa ja syksyn vaihtelevissa olosuhteissa vaatteiden merkitys on tärkeä ja niissä vielä paljon kehitettävää.

Metsästysvaatetuksesta keskustellaan mm. leirin iltanuotiolla makkaraa paistellessa ja saunareissulla. Viikonlopun aikana ehtii harjoittelemaan kiväärillä live –ammuntaa ja haulikolla ja kiväärillä simulaattoriammuntaa. Lauantaina päästään hirvimetsälle ja illalla Sierijärven porotilalle illalliselle.

Sunnuntaina vuorossa on Sporting –ammuntatapahtuma. Silloin myös keskustellaan, esitellään ja jaetaan kokemuksia metsästyskoirien tutkapantojen käytöstä. Leirin päätteeksi voi suorittaa metsästystutkinnon tai ammuntakokeen.

Ilmoittautumiset 26.8. mennessä sähköpostiin: [email protected]

Riitta Kemppainen-Koivisto